Τσικνοπέμπτη: Χρήσιμες συμβουλές για να βγει το κρέας νόστιμο και πετυχημένο

Newsroom Newsroom

Τσικνοπέμπτη: Χρήσιμες συμβουλές για να βγει το κρέας νόστιμο και πετυχημένο
Προσοχή στην υπερβολική κατανάλωση

Τσικνοπέμπτη: Η σημερινή μέρα, αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, για να μαζευτούμε όλοι μαζί γύρω από το τραπέζι, να φάμε και να διασκεδάσουμε, λίγο πριν τη νηστεία της μεγάλης Σαρακοστής.

Το κρέας έχει την «τιμητική» την Τσικνοπέμπτη και οι γειτονιές, οι ταβέρνες και τα εστιατόρια αναμένεται να βάλουν κυριολεκτικά φωτιά στα κάρβουνα.

Πώς, όμως, θα ψήσουμε ιδανικά το κρέας, ώστε να ευχαριστήσουμε φίλους και συγγενείς;

Κατ' αρχάς, μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δείξουμε στην επιλογή του κάρβουνου, καθώς αποτελούν το άλφα και το ωμέγα του καλού ψησίματος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Ας δούμε, λοιπόν, ορισμένες χρήσιμες συμβουλές, για να γίνουμε οι καλύτεροι χρήστες:

  • Ξεκινάμε με δυνατή φωτιά, ώστε τα κρέατα να αποκτήσουν μια ρόδινη κρούστα εξωτερικά που οφείλεται στο καραμέλωμα των πρωτεϊνών τους.
  • Μόλις ροδίσουν καλά ανάλογα με το κομμάτι (σε περίπου 5 - 7 λεπτά), τα γυρνάμε. Όταν και οι δύο πλευρές έχουν ροδίσει, χαμηλώνουμε ελαφρώς τη φωτιά (αραιώνουμε τη θράκα ή ανεβάζουμε τη σχάρα ή ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία με το διακόπτη, ανάλογα με το πού ψήνουμε), και κάνουμε τακτικά γυρίσματα ώστε να ψηθούν στο εσωτερικό τους, χωρίς να καούν εξωτερικά.
  • Το τακτικό γύρισμα, πέρα από το ότι τα ψήνει ομοιόμορφα, παράλληλα ανακινεί το εσωτερικό λίπος των κομματιών και δεν τα αφήνει να στεγνώσουν.
  • Αν δεν τα έχουμε μαρινάρει, μπορούμε στη διάρκεια του ψησίματος να αλείφουμε τακτικά τα κρέατα με λίγη λαδορίγανη. Έτσι, νοστιμίζουν και διατηρούνται υγρά.
  • Ορισμένοι δεν αλατίζουν τα κρέατα πριν από το ψήσιμο, για να μην αποβάλει το κρέας τους χυμούς του. Άλλοι, πάλι, τα αλατίζουν λίγο πριν τα ψήσουν.
  • Στο μοσχαρίσιο κρέας (για κάποιους και στο αρνάκι γάλακτος), αν το ζητούμενο είναι το μέτρια ψημένο το βγάζουμε όταν είναι ελαφρώς ροζέ στο εσωτερικό του.
  • Αν τα θέλουμε καλοψημένα, και αυστηρά στο χοιρινό και το κοτόπουλο, αν δούμε το παραμικρό κοκκινωπό σημείο, συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγο ακόμη.
229700.jpg
01

Ελένη Μενεγάκη: Η εξομολόγηση on air που μας ράγισε την καρδιά (Video & Photos)

17:02

«Κόλλησε» η ζυγαριά; Γιατί δεν χάνετε βάρος & τι πρέπει να κάνετε (εικόνες)

17:00

Κορονοϊός: Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα - Όγδοος νεκρός στην Καστοριά από τον ιό

16:52

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Σχέδιο Μάρσαλ» για την Ευρώπη o επόμενος προϋπολογισμός

16:52

Κορονοϊός - Έρχονται αυστηρότερα μέτρα: «Κόφτης» στα SMS - Τι θα ισχύσει για την πασχαλινή έξοδο

16:51

Κορονοϊός: Πρέπει να καθαρίζουμε τα προϊόντα του σούπερ μάρκετ; Δείτε τι συνιστούν οι ειδικοί (vid)

16:50

Κορονοϊός: Ο ΠΟΥ προειδοποιεί ξανά - Κινδυνεύουν και οι νέοι από τον ιό

16:43

Κορονοϊός: Ειδικές μάσκες-ασπίδες από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για το σύστημα Υγείας

16:43

«Αλαλούμ» με τις ημερομηνίες αναστολής συμβάσεων

16:40

4 πράγματα για την υγεία σου που μαρτυρούν τα μαλλιά σου

16:40

Ο σεισμός αποκάλυψε στη μητέρα της, μια απίστευτη συλλογή που έκρυβε στο δωμάτιο της! (photos)

16:39

Βλέπετε το κοριτσάκι; Δεν θα πιστεύετε ποια διάσημη είναι

16:37
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved