ΕΛΛΑΔΑ

Τ. Γιαννίτσης: Θα εξεταστούν οι προϋποθέσεις για αποτεφρωτήριο

Τ. Γιαννίτσης: Θα εξεταστούν οι προϋποθέσεις για αποτεφρωτήριο

Λύσεις για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου εξετάζει ο δήμος Αθηναίων όπως αναφέρει σε έγγραφό του ο γενικός γραμματέας του δήμου Αθηναίων Θεόδωρος Λιβάνιος.

«Ο δήμος Αθηναίων εξετάζει λύσεις για τη δημιουργία Αποτεφρωτηρίου σε διαδημοτική συνεργασία με δήμους της Αττικής, οι οποίοι διαθέτουν ελεύθερους χώρους», τονίζεται στο έγγραφο ενώ ο ίδιος επισημαίνει ότι το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο είχε εγκρίνει ομόφωνα τη δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών και οστών στην περιοχή Σχιστού, σε χώρο παραχωρούμενο από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Λιβάνιος, είχε εγκρίνει κατά πλειοψηφία τη δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών και οστών στο Γ΄ Κοιμητήριο του Δήμου Αθηναίων στη Νίκαια αλλά και αυτή η απόφαση συναντά προβλήματα στην υλοποίησή της.

Το θέμα αυτό απασχόλησε και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσο Κουράκη ο οποίος με ερώτησή του στη βουλή ζητούσε να ενημερωθεί γιατί καθυστερεί η χωροθέτηση αποτεφρωτηρίου.

Απάντηση στον βουλευτή έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης, ο οποίος επεσήμανε μεταξύ άλλων, ότι εφόσον υποβληθούν συγκεκριμένες προτάσεις από ενδιαφερόμενους δήμους για τη χωροθέτηση κέντρων αποτέφρωσης νεκρών, θα εξεταστούν από τα συναρμόδια υπουργεία και στον βαθμό που πληρούνται οι προϋποθέσεις, νομικές, περιβαλλοντικές και άλλες, θα εκδοθούν και τα σχετικά προεδρικά διατάγματα.