ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αναδρομικά - «μαμούθ» σε γιατρούς του ΕΣΥ: Δείτε πόσα θα πάρουν

Αναδρομικά - «μαμούθ» σε γιατρούς του ΕΣΥ: Δείτε πόσα θα πάρουν

Καταιγισμός αποφάσεων από τα Πρωτοδικεία – Ανοίγει ο δρόμος και για τους άλλους εργαζόμενους των ειδικών μισθολογίων

Αναδρομικά σε γιατρούς του ΕΣΥ που είχαν προσφύγει στα δικαστήρια για τον νόμο της κυβέρνησης του 2017, που καθόριζε τις αμοιβές τους, όπως και για άλλα ειδικά μισθολόγια (πανεπιστημιακοί και λοιποί) επιδικάζουν σε πρώτο βαθμό τα δικαστήρια (Πρωτοδικεία). Τα ποσά που επιδικάζονται ως αναδρομικά κυμαίνονται από 19.000 ως 24.000 ευρώ στον καθένα, ανάλογα με τον μισθό και την προϋπηρεσία και αφορούν τη διετία 2017- 2018.

Υπενθυμίζεται ότι για τους επαγγελματίες των ειδικών μισθολογίων αρχικά είχαν εκδοθεί αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που είχαν κρίνει ότι οι περικοπές στις αποδοχές τους μετά το 2012 είναι αντισυνταγματικές και είχαν υποχρεώσει την πολιτεία να τους καταβάλει αναδρομικά.

Τα αναδρομικά για γιατρούς του ΕΣΥ και άλλες κατηγορίες αμειβομένων με ειδικά μισθολόγια μετρούσαν από το 2015 και μετά, όταν και εκδόθηκαν οι αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ, που είχαν κρίνει αντισυνταγματικές στις περικοπές των μισθών τους για μετά το 2012.

Η κυβέρνηση το 2017 με νέο νόμο, καθόρισε εκ νέου τις αμοιβές των γιατρών του ΕΣΥ και άλλων κατηγοριών που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια ψηφίζοντας τον νόμο 4472 του 2017.

Αυτόν τον νόμο προσέβαλαν εκ νέου γιατροί του ΕΣΥ, υποστηρίζοντας ότι τελικά οι καθαρές τους αποδοχές είναι μικρότερες και στην πραγματικότητα ο νόμος αυτός προσκρούει στο Σύνταγμα και βέβαια δεν εφαρμόζει στην πράξη τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια και δεν αποκλείεται η υπόθεση να φθάσει ως τον ανώτατο βαθμό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr