ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Καταδικάστηκαν οι Γερμανοί που κατέβασαν την ελληνική σημαία και ύψωσαν τη γερμανική

Κρήτη: Καταδικάστηκαν οι Γερμανοί που κατέβασαν την ελληνική σημαία και ύψωσαν τη γερμανική
Αναμένεται να επιστρέψουν στη χώρα τους, όπου θα αντιμετωπίσουν και επιπτώσεις από την καταδίκη τους από το ελληνικό δικαστήριο
defenceline.gr

Δεν κατάφεραν να πείσουν το δικαστήριο οι Γερμανοί αξιωματικοί που κατέβασαν την ελληνική σημαία για να υψώσουν στη θέση της, τη σημαία της πατρίδας τους. 

Απερισκεψία χαρακτήρισαν την ενέργεια τους, οι δύο νεαροί Γερμανοί στρατιωτικοί οι οποίοι στην περιοχή του Σταυρού και συγκεκριμένα σε ένα ύψωμα όπου δέσποζε ο ιστός με την ελληνική σημαία, είχαν υψώσει την γερμανική.

Σήμερα Δευτέρα (15/04) πέρασαν το κατώφλι του Εισαγγελέα, με την διαδικασία του αυτοφώρου, ο οποίος τους απήγγειλε την κατηγορία της προσβολής δημοσίων συμβόλων κατά συναυτουργία και έπειτα παραμέφθηκαν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Το δικαστήριο τους επέβαλε την ποινή δέκα μηνών με τριετή αναστολή, ενώ στην απολογία τους είχαν αναφέρει ότι στη Γερμανία συνηθίζεται όταν κάνουν ορειβασία και πατάνε μία κορυφή να τοποθετούν τη σημαία τους, όπως μεταδίδει το flashnews.gr.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο νεαροί αύριο Τρίτη, αναμένεται να επιστρέψουν στη χώρα τους, όπου θα αντιμετωπίσουν και επιπτώσεις από την καταδίκη τους από το ελληνικό δικαστήριο.

Το χρονικό

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό χθες Κυριακή (14/04) από ομάδα Χανιωτών, οι οποίοι πολύ γρήγορα διαπίστωσαν ότι η ελληνική σημαία είχε πεταχτεί στα βράχια.

Οι δράστες δεν άργησαν να εντοπιστούν και όπως αποδείχθηκε επρόκειτο για δύο Γερμανούς στρατιωτικούς, οι οποίοι προχώρησαν στην ενέργεια αυτή στη διάρκεια πεζοπορίας στην περιοχή του Σταυρού, σύμφωνα με το cretapost.gr.

Μάλιστα, απέδωσαν την πράξη τους στην ορειβατική συνήθεια να αναρτάται η σημαία της χώρας από την οποία προέρχονται οι ορειβάτες στην κορυφή που «κατέκτησαν».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σκιάθος: Έπαθαν ΣΟΚ όταν κοίταξαν στο βυθό (pics)

«Βρέχει» χιλιάδες ευρώ τις επόμενες μέρες - Πόσα λεφτά θα πάρετε

Σχετικές ειδήσεις