ΕΛΛΑΔΑ

Η πορεία κατέληξε σε οδομαχίες στο Βόλο

Η πορεία κατέληξε σε οδομαχίες στο Βόλο

Τα μεγάλης έκτασης επεισόδια επισκίασαν την πορεία που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο, στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η πορεία ξεκίνησε στις 18:30 με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για συμμετοχή περίπου 4.000 πολιτών. Ανάμεσά τους μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί αλλά και πολλά Σωματεία τα οποία έδωσαν στην πορεία ένα έντονο χρώμα διαμαρτυρίας για την πολιτική εξουθένωσης της εργατικής τάξης.

Τα πρώτα επεισόδια ξεκίνησαν ανάμεσα σε διαδηλωτές και δυνάμεις των ΜΑΤ ξεκίνησαν μπροστά από το υποκατάστημα της Eurobank στην οδό Δημητριάδος και συνέχισαν μπροστά στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη συμβολή των οδών Αναλήψεως & Ιωλκού.

Η νύχτα έγινε μέρα από τις ρίψεις κροτίδων «κρότου – λάμψης», καθώς η πορεία περνούσε από το σημείο όπου υπάρχει ένα άδειο... υποκατάστημα τράπεζας, και το κακό δεν σταμάτησε εκεί. Υπήρξε γενικευμένη επίθεση των ΜΑΤ με συνέπεια τραυματισμούς πολιτών.

Τα επεισόδια γενικεύτηκαν και μεταφέρθηκαν στην οδό Ιάσονος όπου υπήρξαν σπασμένα υποκαταστήματα τραπεζών καθώς και ένα κατάστημα αλυσίδας ηλεκτρικών. Τα χημικά έκαναν αποπνικτική την ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης με τους διαδηλωτές να αναφέρουν πως υπάρχει οργανωμένο σχέδιο διάλυσης μίας ακόμη μεγαλειώδους πορείας.

Στη συνέχεια τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στην παραλία του Βόλου.

Σύμφωνα με το e-volos.gr, η «μητέρα των μαχών» δόθηκε στις 20:15 στο κέντρο του Βόλου και πιο συγκεκριμένα στην οδό Φιλελλήνων.

Δεκάδες χημικά και κροτίδες κρότου-λάμψης συμπληρώσαν τις πρωτοφανείς για την πόλη του Βόλου εικόνες πολέμου.