ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ - 112: Δείτε το μήνυμα που θα λάβετε σε ΕΚΤΑΚΤΗ ανάγκη

ΠΡΟΣΟΧΗ - 112: Δείτε το μήνυμα που θα λάβετε σε ΕΚΤΑΚΤΗ ανάγκη

Το μήνυμα συνοδεύεται με σχετικό σήμα κινδύνου και ηχητική ειδοποίηση.

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η δοκιμαστική άσκηση ειδοποίησης μέσω μηνυμάτων στο κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Αρκετά κινητά δέχτηκαν λίγο πριν τις 12:00 ειδική ειδοποίηση η οποία έγραφε:

«Ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης: Ακραία κατάσταση», με την υποσημείωση ότι πρόκειται για δοκιμαστική εκπομπή μηνύματος.

Το μήνυμα συνοδευόταν από εικονίδιο κινδύνου και σχετικό ηχητικό μήνυμα το οποίο προειδοποιούσε για ακραία φαινόμενα.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΗΝΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ:

Στη δοκιμή που έλαβε τόπο στο αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, παραβρέθηκε και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Το 112 καθιερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ως ο ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης. Χρησιμοποιείται για δωρεάν κλήση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης σε όλες τις χώρες της ΕΕ, διευκολύνοντας την τηλεφωνική πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμος αριθμός για τους πολίτες που ταξιδεύουν εντός της ΕΕ και έρθουν αντιμέτωποι με καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στο εξωτερικό.

Το 112 λειτουργεί σε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε παράλληλα με τους εθνικούς αριθμούς κλήσης έκτακτης ανάγκης. Σε ορισμένες χώρες της ΕΕ αποτελεί ωστόσο τον μοναδικό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης. Λειτουργεί επίσης σε μερικές χώρες εκτός ΕΕ, όπως η Ελβετία και η Νότια Αφρική.

Στην Ελλάδα, το 112 λειτουργεί όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και συνδέει τον καλούντα, ανάλογα με το περιστατικό έκτακτης ανάγκης που αυτός αναφέρει με:

· την Αστυνομία

· τo Πυροσβεστικό Σώμα

· το ΕΚΑΒ