Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Βιασμός 19χρονης στη Ρόδο: Πώς ο νέος ποινικός κώδικας μπορεί να ρίξει στα «μαλακά» τους δράστες

Newsbomb

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου αναμένεται να καθίσουν στις 7 Οκτωβρίου ο Αλβανός κατηγορούμενος για το φόνο της Ελένης Τοπαλούδη και ένας 23χρονος Ρομά για τον βιασμό μίας κοπέλας 19 ετών από τη Ρόδο, που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες.

«Αισθάνομαι πολύ θυμωμένος. Δεν ξέρω πώς θα τους αντικρύσω, δεν ξέρω πώς θα αντιδράσω. Πιστεύω ότι θα κρατήσω την ψυχραιμία μου για να προστατεύσω την κόρη μου για να μην έχει πολλά πάρε δώσε με αυτά τα καθάρματα. Το κορίτσι μετά από αυτό που πέρασε δεν μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια με σβηστά τα φώτα. Έξω μόνη της δεν μπορεί να κυκλοφορήσει. Πάντα είναι και κάποιος δίπλα της. Να τιμωρηθούν με το υψηλότερο τίμημα της ποινής που υπάρχει. Αυτό ζητάω από τη δικαιοσύνη», ξεσπά ο πατέρας της 19χρονης από τη Ρόδο.

«Ήμουν τόσο τρομαγμένη, ζαλιζόμουνα»

«Τους έλεγα συνέχεια σταματήστε δε θέλω, αλλά εκείνοι δεν σταματούσανε και ο Αλβανός μου έλεγε πέντε λεπτά ακόμα πέντε λεπτά ακόμα. Ήμουν τόσο τρομαγμένη, ζαλιζόμουνα και δεν σκεφτόμουνα και πολύ καθαρά», είχε περιγράψει η άτυχη κοπέλα μιλώντας στο Star.

Οι αλλαγές στον ποινικό κώδικα

Το κορίτσι έχει αναπηρία πάνω από 67%. Στο βούλευμα που παραπέμπει τον Αλβανό και τον Ρομά σε δίκη στην Κω, περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια τι έγινε το βράδυ του βιασμού. Οι δύο νεαροί παραπλάνησαν, κακοποίησαν και ασέλγησαν πάνω στην 19χρονη, αναφέρει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

O νέος ποινικός κώδικας όμως φέρνει αλλαγές στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δυο νεαροί. «Με τις νέες διατάξεις αν βέβαια ισχύσουν μέχρι τις 7 Οκτωβρίου που είναι η δίκη, πιθανότατα θα πέσουν στα μαλακά διότι υπάρχουν νέα πλαίσια ποινής για το συγκεκριμένο θέμα και φυσικά λαμβάνεται ως ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου που πιστεύω ότι θα είναι κάτι που θα επικαλεστούν οι συνήγοροι υπεράσπισης. Πιστεύω ότι θα γίνουν αντιληπτά όλα όσα διαδραματίστηκαν εις βάρος της εντολέος μας», εξηγεί ο δικηγόρος της 19χρονης.

Στην τελική ευθεία έχει μπει και η υπόθεση της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να εκδοθεί το βούλευμα με το οποίο θα παραπέμπονται σε δίκη ο Έλληνας και ο Αλβανός.

Με πληροφορίες από star.gr

Διαβάστε ΕΔΩ για την υπόθεση Τοπαλούδη

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Αίθριος ο καιρός την Κυριακή με ισχυρά μελτέμια έως και 9 μποφόρ στο Αιγαίο

Φοιτητική στέγη & Airbnb: Ο νέος χάρτης των ενοικίων – Πώς διαμορφώνονται οι τιμές σε όλη την Ελλάδα