Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Η «κόλαση» της Μόρια: Βίντεο ντοκουμέντο με τις δραματικές στιγμές - Πώς χάθηκαν δύο ζωές

Διαμαντόπουλος Χρήστος Διαμαντόπουλος Χρήστος

Τραγωδία στη Μόρια: Ένα βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της έντασης στη Μόρια προέβαλε ο τηλεοπτικός σταθμός  ΑΝΤ1. Σε αυτό διακρίνονται πρόσφυγες να έχουν σκαρφαλώσει σε ένα από τα κοντέινερ και να καλύπτουν με κουβέρτα ένα άτομο. Ο ένας από αυτούς κρατάει απελπισμένος το κεφάλι του.

Η σορός μιας απανθρακωμένης νεκρής γυναίκας που μεταφέρθηκε στις 7 το απόγευμα από ιδιώτη στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και το πτώμα ενός απανθρακωμένου παιδιού που έβγαλαν μέσα σε μια κουβέρτα πρόσφυγες και μετανάστες από το τμήμα του καταυλισμού που κάηκε στην κάτω πύλη του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ), είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των όσων συνέβησαν στον καταυλισμό της Μόριας, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Ο ΑΝΤ1 προέβαλε ένα βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της έντασης στη Μόρια. Σε αυτό διακρίνονται πρόσφυγες, εμφανώς αναστατωμένοι να έχουν σκαρφαλώσει σε ένα κάμενο κοντέινερ να καλύπτουν με κουβέρτα ένα άτομο. Ένας από αυτούς κρατάει απελπισμένος το κεφάλι του. Οργή και απόγνωση.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 μάλλον πρόκειται για τη στιγμή που συνειδητοποιούν ότι ένας άνθρωπος (πιθανότατα η γυναίκα) έχει χάσει τη ζωή της.

Δείτε το βίντεο:

Βίαιες συγκρούσεις

Επεισόδια και βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε ομάδες προσφύγων και μεταναστών από τη μια μεριά και αστυνομικών δυνάμεων από την άλλη σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής (29/09), μετά την εκδήλωση δύο πυρκαγιών που ξέσπασαν στον προσφυγικό καταυλισμό, ύστερα από εξέγερση μερίδας φιλοξενούμενων στο hot spot.

Ενισχυτικές αστυνομικές δυνάμεις - δύο διμοιρίες - έφτασαν από την Αθήνα με C130 στην Μυτιλήνη. Στο σημείο έχουν μεταβεί ακόμα ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:

Περί τις 7.30 το βράδυ άρχισε η αποχώρηση από τον εσωτερικό καταυλισμό του ΚΥΤ εκατοντάδων οικογενειών ενώ από τις συγκρούσεις υπάρχουν και πέντε τουλάχιστον τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

Εκατοντάδες ήταν αυτοί που επιτέθηκαν αρχικά στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας Ασύλου και στη συνέχεια στις εγκαταστάσεις διοίκησης του ΚΥΤ. Μάλιστα, κατέστρεψαν οικίσκους και έβαλαν φωτιά σε σκουπίδια.

Στη συνέχεια δε επιτέθηκαν στο Κέντρο Κράτησης με στόχο να απελευθερώσουν τους κρατουμένους εκεί παραβατικούς κρατουμένους, αλλά αντιμετωπίσθηκαν από τους αστυνομικούς που βρισκόταν μέσα στο Κέντρο Κράτησης κάνοντας από μέσα χρήση νερού.

Οι διοικούντες του ΚΥΤ εγκατέλειψαν το χώρο διοίκησης μαζί με τους εργαζομένους, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις υποχώρησαν συντεταγμένα κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πένθος για τον Θανάση Ευθυμιάδη - Αβάσταχτος πόνος για τον ηθοποιό

Ειρήνη Μελισσαροπούλου: Τι κάνει σήμερα το μοντέλο με την κοκαΐνη (pics)