ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΕΛΛΑΔΑ

Πώς τα παιδιά των Σφακιανών κάνουν τη δική τους επανάσταση (video)

Είναι ένα από τα σχολεία στο Νομό Χανίων στα οποία δεν χτύπησε το πρώτο κουδούνι, λόγω ελλείψεων σε διδακτικό προσωπικό.

Οι 7 μαθητές του τριθέσιου δημοτικού σχολείου στη Χώρα Σφακίων δεν έχουν μπει ακόμα στις σχολικές αίθουσες για να κάνουν μάθημα αφού δεν υπάρχει δάσκαλος, ενώ ο κίνδυνος το σχολείο να κλείσει είναι ορατός.

Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση έχει προτείνει στους γονείς, να εγγράψουν τα παιδιά τους στο εξαθέσιο δημοτικό σχολείο του Βουβά που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων, χωρίς ωστόσο να μπορεί να τους διαβεβαιώσει ότι αυτό αποτελεί προσωρινή λύση μέχρι να βρεθεί δάσκαλος στο δημοτικό. Οι γονείς είναι δύσπιστοι και φοβούνται ότι το σχολείο θα κλείσει οριστικά, όπως έγινε λένε με το νηπιαγωγείο, για τους ίδιους λόγους.

Καθημερινά, στον προαύλιο χώρο του δημοτικού, οι 7 μαθητές με τους γονείς τους, πηγαίνουν στο σχολείο ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

"Εδώ θα μείνουμε, δεν πάμε στον Βουβά" λένε τα παιδιά κάθε πρωί στην πόρτα του σχολείου, αντί της πρωινής προσευχής πριν το μάθημα.

Ο Μανώλης Ξηρουδάκης, πατέρας ενός από τους μαθητές, σημειώνει ότι η πρόταση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι να μεταφερθούν τα παιδιά σε άλλο σχολείο, τουλάχιστον μέχρι να καλυφθούν τα κενά με αναπληρωτές, όμως όπως σημειώνει δεν τους δίνουν καμία εγγύηση αλλά μόνο ότι θα γίνει προσπάθεια να καλυφθεί το κενό.

"Είναι ντροπή να κλείσουν το σχολείο στην πρωτεύουσα της επαρχίας" σημειώνει ο κ. Ξηρουδάκης που βλέπει την ιστορία - όπως και στο νηπιαγωγείο - να επαναλαμβάνεται.

Η ημερήσια ενημέρωσή σου

NEWSBOMB NEWSLETTER