Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Ασύλληπτες εικόνες στον Πειραιά: Πρόσφυγας απειλεί να πετάξει το μωρό του

Newsbomb

Ασύλληπτες εικόνες διαδραματίστηκαν λίγο πριν τις 13:00 σήμερα, Τετάρτη (06/04/2016) στο λιμάνι του Πειραιά. Εξοργισμένος πρόσφυγας σήκωσε στον αέρα το βρέφος του και απείλησε να το πετάξει, ζητώντας να ανοίξουν άμεσα τα σύνορα. Ανύπαρκτο το επίσημο κράτος, παρακολουθεί αμέτοχο τα όσα τραγικά συμβαίνουν στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Δείτε πιο πάνω στη photo gallery του Newsbomb.gr στιγμιότυπα από την ένταση στο λιμάνι του Πειραιά

Μόνο ως πράξη απανθρωπιάς και απόλυτης ντροπής μπορεί να εκληφθεί η κίνηση ενός εξοργισμένου μετανάστη στο λιμάνι του Πειραιά να αρπάξει ένα μωρό λίγων μόλις μηνών και να το σηκώσει στον αέρα, κινούμενος απειλητικά εναντίον ομάδας του Λιμενικού Σώματος και απαιτώντας να ανοίξουν τα σύνορα.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες φαίνονται έντονα ενοχλημένοι και ζητούν να φύγουν από την Ελλάδα. «Είμαστε και εμείς άνθρωποι πρέπει να ανοίξουν τα σύνορα», τόνιζαν οι περισσότεροι, υποστηρίζοντας ότι σε πολλά κέντρα φιλοξενίας οι συνθήκες δεν είναι οι καλύτερες.

Δείτε το βίντεο του CNN Greece

Κάποια στιγμή επιχειρήθηκε η σύλληψη ενός ατόμου με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση με μετανάστες και πρόσφυγες.

vrefos4a

Προς το παρόν, επικρατεί ηρεμία μπροστά από τον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε-3 στο λιμάνι του Πειραιά. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες αποχώρησαν από το σημείο, όπου νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει καθιστική διαμαρτυρία.

Ωστόσο, επειδή στην περιοχή βρίσκεται συγκεντρωμένος κόσμος, οι λιμενικές Αρχές δεν επιτρέπουν τη διέλευση οχημάτων.

Το Λιμενικό Σώμα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Μεσημβρινές ώρες, σήμερα, μπροστά από την πύλη Ε3 του κεντρικού λιμένα Πειραιά, σημειώθηκε ολιγόλεπτο επεισόδιο μεταξύ προσφύγων, οι οποίοι με καθιστική διαμαρτυρία εμπόδισαν προσωρινά τη διέλευση Ι.Χ.Ε. οχημάτων.

Στο σημείο μετέβησαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Ιωάννης Θεοτοκάς, ο Αρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Ράπτης Σταμάτιος, ο Διοικητής της 1ης Περιφερειακής Διοικήσεως Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναύαρχος Λ.Σ. Ντούνης Αθανάσιος καθώς και ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Λεοντάρας Κωνσταντίνος.

Με την άμεση και ψύχραιμη επέμβαση των Στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που εκτελούσαν Υπηρεσία στην περιοχή, το επεισόδιο έληξε γρήγορα, χωρίς ουδείς εκ των προσφύγων να πάθει το παραμικρό.

Αλγεινή αίσθηση προκάλεσε σε όλους ανεξαιρέτως τους παρευρισκόμενους, η απαράδεκτη, απερίσκεπτη, ανάλγητη και βίαιη συμπεριφορά με θύμα ένα αθώο βρέφος, εικόνα που ήδη έχουν παρακολουθήσει έκπληκτοι χιλιάδες τηλεθεατές. Η πράξη αυτή είναι καταδικαστέα. Θα διαταχθεί έρευνα.

Τέλος, σημειώνεται ότι Στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. παραμένουν στο λιμάνι προκειμένου διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία του».

Η «μυστική» ενημέρωση που οδήγησε στο ξέσπασμα

Η ένταση που σημειώθηκε στο λιμάνι του Πειραιά τροφοδοτήθηκε από τη «μυστική» ενημέρωση που είχαν πραγματοποιήσει νωρίτερα στους πρόσφυγες οι τρεις γενικοί γραμματείς των υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής, Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Εθνικής Άμυνας, Βασίλης Παπαδόπουλος, Τζενέτος Φιλιππάκος και Γιάννης Ταφύλης.

Σε μια - το λιγότερο - αψυχολόγητη κίνηση, οι Αρχές απαγόρευσαν στα ΜΜΕ να καλύψουν την ενημέρωση των προσφύγων, απομακρύνοντας δημοσιογράφους και τεχνικούς από το χώρο του λιμανιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ