Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνες - ΣΟΚ στο μεγαλύτερο νεκροταφείο της Αθήνας - Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις

Newsbomb

Στο μεγαλύτερο νεκροταφείο της χώρας, στο Σχιστό, οι εικόνες προκαλούν ντροπή, φρίκη και θυμό.

Όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ στην πρωινή εκπομπή του Open TV, το πάρκινγκ επισκεπτών του νεκροταφείου έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, αφού δεκάδες μαύρες σακούλες που περιέχουν υπολείμματα από τις εκταφές των νεκρών (σεντόνια, μαξιλάρια από τα φέρετρα και άλλα υλικά που δεν έχουν λιώσει), είναι πεταμένες σε κοινή θέα μέσα στον ήλιο.

Παρόμοια είναι η εικόνα που επικρατεί και μέσα στο κοιμητήριο, αφού τέτοιες σακούλες –οι οποίες θα έπρεπε να μεταφέρονται κανονικά σε συγκεκριμένο μέρος- συναντά κανείς και στους διαδρόμους του νεκροταφείου. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί εύλογα και λόγους ανησυχίας για τη δημόσια υγεία.

Μία άλλη ντροπιαστική περίπτωση, αφορά εκείνη των ανθρώπων, η σορός των οποίων μένει σχεδόν ανέπαφη, εξαιτίας των χημειοθεραπειών και των φαρμάκων που λάμβαναν ενόσω ήταν εν ζωή.

Αυτοί οι νεκροί, είτε μένουν στον ίδιο τάφο ή πηγαίνουν στον τομέα αδιαλύτων. Ο κανονισμός αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «κατά την εκταφή αν προκύψει αδιάλυτο ή μερικώς αδιάλυτο πτώμα, απαγορεύεται οποιαδήποτε παρακράτηση ή καθάρισμα του πτώματος και πρέπει να οδηγηθεί άμεσα σε τάφο αδιαλύτων...».

Ωστόσο, καθώς εκεί δεν υπάρχει πλέον χώρος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, τις σορούς των ανθρώπων αυτών, τις τοποθετούν σε λευκά σεντόνια και τις θάβουν στοιβαγμένες μέσα στα χορτάρια, χωρίς τίποτα να θυμίζει ότι βρίσκονται σε τάφο.

Διαβάστε επίσης:

Νεκρός Έλληνας ηθοποιός - Κρατούσαν κρυφό το θάνατό του για ένα χρόνο

Όταν η Αθήνα «έλιωσε» - Το «μαύρο» καλοκαίρι και οι 1.300 νεκροί