ΥΓΕΙΑ

Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση: «Σκανάρουν» τα δημόσια νοσοκομεία

Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση: «Σκανάρουν» τα δημόσια νοσοκομεία

Επισκέψεις στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας προκειμένου να εντοπιστούν οι κλινικές εκείνες, οι οποίες θα μπορέσουν να φιλοξενήσουν τους ασθενείς που θα βγουν από τα ψυχιατρεία, ξεκίνησε το τεχνικό κλιμάκιο που έχει οριστεί για τον σκοπό αυτό, με επικεφαλής τον διοικητή των δύο Ψυχιατρείων Δαφνί και Δρομοκαίτειο κ. Παύλο Θεοδωράκη.

Σήμερα το κλιμάκιο θα επισκεφθεί το νοσοκομείο Ελπίς και το νοσοκομείο Πατησίων το οποίο είναι διασυνδεόμενο με το νοσοκομείο Αγία Όλγα, ενώ χθες βρέθηκε στο Σωτηρία, το οποίο διαθέτει μία εξαιρετικά καλοδιατηρημένη ψυχιατρική κλινική και η όποια μετάβαση εκεί, σχολιάζει ο κ. Θεοδωράκης, θα γίνει με ελάχιστους πόρους.

Το εγχείρημα της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης θα γίνει απόλυτα οργανωμένα και στα πλαίσια αυτά, θα δούμε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της Α' και Β΄Υγειονομικής Περιφέρειας, τονίζει ο κ. Θεοδωράκης, μετά από ερώτηση του onMed εάν στην πρώτη γραμμή της διαδικασίας βρίσκονται μόνο τα μεγάλα νοσηλευτήρια.

Τα μέλη του τεχνικού κλιμακίου αναμένεται να έχουν ολοκληρώσει την δουλειά τους σε δύο περίπου εβδομάδες, ωστόσο το όλο εγχείρημα της αποασυλοποίησης θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2015, όπως τόνισε και η υφυπουργός Υγείας κυρία Κατερίνα Παπακώστα σε συνάντηση που είχε χθες, με τα Σωματεία των εργαζομένων.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr.