Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Κυβερνητικές σκέψεις και... δεύτερες σκέψεις για εμβολιασμούς και υποχρεωτικότητα

Κυβερνητικές σκέψεις και... δεύτερες σκέψεις για εμβολιασμούς και υποχρεωτικότητα

Με το εμβολιαστικό ρεύμα να έχει… φρενάρει και την ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας τους επόμενους μήνες να εντείνεται, στην κυβέρνηση σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις με στόχο να μην επιβαρυνθεί ξανά το δημόσιο σύστημα υγείας και να μην χρειαστεί να ληφθούν νέα μέτρα που θα δυναμιτίσουν, την ήδη πολύ δύσκολη, κατάσταση στην οικονομία.

Μετά τις σχετικές ανακοινώσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των γιατρών, των υγειονομικών και όσων εργάζονται σε δομές ηλικιωμένων αλλά και στο ΕΚΑΒ, μαθαίνω πως -μέχρι τώρα τουλάχιστον- στο Μαξίμου δεν σκέφτονται να προχωρήσουν ανάλογα και σε άλλες κατηγορίες.

Αν και στο τραπέζι είχε πέσει το θέμα του τι θα γίνει με τους καθηγητές και τους δασκάλους ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, τελικά φαίνεται πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μια απλή έκκληση προς όλους να εμβολιαστούν.

Και αυτό βασικά για δύο λόγους. Πρώτον, η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών έχει ήδη εμβολιαστεί και δεύτερον δεν φαίνεται να είναι και εύκολη η πιθανή αναπλήρωση όσων αρνηθούν να εμβολιαστούν χωρίς να παρουσιαστούν προβλήματα στην ομαλή εκπαιδευτική λειτουργία.

Στην κυβέρνηση ακούν τις φωνές που υπάρχουν από τις πρυτανικές αρχές των περισσότερων πανεπιστήμιων που ζητούν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των φοιτητών, κάτι που αποτελεί πλέον κοινή πρακτική σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη, για να μπορέσουν να λειτουργήσουν απρόσκοπτα τα πανεπιστήμια.

Οι πληροφορίες που έχω είναι πάντως πως οι πιθανότητες να ληφθεί μια τέτοια απόφαση δεν είναι πολλές. Παρομοίως, λίγες είναι και οι πιθανότητες να εξαναγκαστούν να εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι στους χώρους της εστίασης. Το πολύ πολύ να χρειάζεται να κάνουν τόσα πολλά τεστ την εβδομάδα που θα βαρεθούν ακόμα και όσοι το σκέφτονται και θα πάνε να εμβολιαστούν.

Στο Μαξίμου στέλνουν μήνυμα προς τους νέους που γυρνούν από τις διακοπές να μην εφησυχάσουν με ένα πιθανό τέστ που θα έχουν κάνει μπαίνοντας στο πλοίο και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις επαφές τους με τους μεγαλύτερους.

Η εικόνα που υπάρχει στην κυβέρνηση είναι πως το επόμενο διάστημα τα κρούσματα θα πολλαπλασιαστούν, κυρίως μεταξύ των νέων. Από εκεί και πέρα όμως, η μεγάλη ανησυχία έχει να κάνει με τη βεβαιότητα για πολλούς πως οι νέοι θα μεταφέρουν τον κορωνοϊό στους μεγαλύτερους ανθρώπους του περιβάλλοντός τους κάτι που θα δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

Όπως είχαμε πει πρώτοι από εδώ, άμεσα θα ανοίξει και η σχετική πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών, ενώ θα υπάρξει, όπως μαθαίνω και νέα επικοινωνιακή καμπάνια για να πειστούν οι νέοι να εμβολιαστούν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τι σκέφτονται στην κυβέρνηση μετά το Lockdown της Μυκόνου;