Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Πώς… βλέπουν στο Μέγαρο Μαξίμου τη νίκη Ανδρουλάκη

Το Μέγαρο Μαξίμου
Το Μέγαρο Μαξίμου
Intimenews

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Στην κυβέρνηση περιμένουν από τον νέο αρχηγό του ΚΙΝΑΛ να δώσει το στίγμα του το επόμενο διάστημα

Μαθαίνω πως στο Μαξίμου παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ και ήδη έχουν κάνει και μία πρώτη αποτίμηση με δεδομένο ότι θεωρούν βέβαιη την επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη στον δεύτερο γύρο.

Έβαλα, λοιπόν, τη γάτα να ψάξει και όπως μου είπε στην κυβέρνηση τηρούν στάση αναμονής καθώς υποστηρίζουν πως ο Νίκος Ανδρουλάκης στον προεκλογικό αγώνα δεν έδωσε κάποιο συγκεκριμένο στίγμα, ενώ δεν παρουσίασε και ριζικές προτάσεις.

Σε αυτή τη λογική, σύμφωνα με τη γάτα, θα περιμένουν από τον νέο αρχηγό να δώσει το στίγμα του το επόμενο διάστημα. Σε κάθε περίπτωση στην κυβέρνηση εκτιμούν πως ο ίδιος απευθύνεται κυρίως στον κόσμο που τοποθετείται αριστερότερα του ΠΑΣΟΚ, κάτι που ενδέχεται να πιέσει κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο κάποιας μετεκλογικής συνεργασίας του ΚΙΝΑΛ υπό τη νέα ηγεσία με τον ΣΥΡΙΖΑ, στο Μαξίμου κάνουν λόγο για μια θεωρητική συζήτηση η οποία ακόμα και αν είχε βάση δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί με δεδομένο πως η ΝΔ θα πρέπει να πέσει κάτω από το 30% στις εκλογές για να υπάρξει προοπτική διακυβέρνησης από την αντιπολίτευση.

Πάντως αυτό που περιμένουν να δουν είναι το πώς θα λειτουργήσει η άτυπη διαρχία με δεδομένο ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν θα είναι στη Βουλή και το κόμμα θα πρέπει να εκπροσωπείται από κάποιο άλλο στέλεχος.

Σε άλλα νέα μαθαίνω πως το θέμα της υποχρεωτικότητας στους εμβολιασμούς για τους άνω των 60, στις αναλύσεις που έχουν στα χέρια τους στο Μαξίμου δεν έχει δημιουργήσει σημαντική δημοσκοπική κάμψη. Το θέμα της διαχείρισης της πανδημίας πάντως, καταλαβαίνουν, πως είναι το σημαντικό στην παρούσα φάση που θα κρίνει πολλά. Τέλος, ικανοποίηση φαίνεται να επικρατεί στο μέτωπο της οικονομίας και στην κυβέρνηση ποντάρουν πολλά στην παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Τσουμάνης: Σοκάρουν τα τελευταία SMS πριν αυτοκτονήσει - «Έχω πάρει την απόφασή μου κόουτς»

Τραγωδία στο Νέο Ηράκλειο: Σκότωσε την αδερφή του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε

Πουλήθηκε το σπίτι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Γλυφάδα

Γιώργος Τράγκας: Κρίσιμο το διήμερο για την υγεία του