Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Νέα χρονιά με ανασχηματισμό; Τα σενάρια και η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Νέα χρονιά με ανασχηματισμό; Τα σενάρια και η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Όσον αφορά το Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διαμηνύσει στους συνεργάτες του μερικά πράγματα για τα οποία και έσπευσε να με ενημερώσει η γάτα που πέρασε αυτές τις άγιες μέρες από το Μέγαρο

Ενδιαφέρον αναμένεται το 2024 όσον αφορά το πολιτικό σκηνικό στη χώρα, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από τη μία έχουμε τις ευρωεκλογές τον Ιούνιο ενώ συνεχίζονται και οι ζυμώσεις και οι διεργασίες στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Όσον αφορά το Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διαμηνύσει στους συνεργάτες του μερικά πράγματα για τα οποία και έσπευσε να με ενημερώσει η γάτα που πέρασε αυτές τις άγιες μέρες από το Μέγαρο.

Πρώτον ο Μητσοτάκης δεν θέλει ούτε να ακούγονται ούτε να συντηρούνται τα σενάρια περί μετακόμισής του στην Προεδρεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σενάρια τα οποία μπορεί να έχουν βάση από την πλευρά των Βρυξελλών, στην παρούσα φάση όμως ο Έλληνας Πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να εξαντλήσει την τετραετία.

Δεύτερον τους έχει προετοιμάσει όλους για σκληρή δουλειά καθώς τους επόμενους μήνες θα υπάρξει πλούσιο κοινοβουλευτικό έργο στην κατεύθυνση της επέκτασης και ενίσχυσης των μεταρρυθμίσεων.

Ο Μητσοτάκης βλέποντας τις αδυναμίες της αντιπολίτευσης αλλά και την ευρύτερη συναίνεση της κοινωνίας θα τρέξει άμεσα τις αλλαγές για την επιστολική ψήφο, την δημιουργία μη κρατικών πανεπιστημίων, την επιτάχυνση των διαδικασιών απονομής δικαιοσύνης και τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα, αλλά και τις παρεμβάσεις του υφυπουργείου αθλητισμού για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα. Παράλληλα θα συνεχισθεί με γρήγορους ρυθμούς ο μετασχηματισμός του κράτους ενώ έμφαση θα δοθεί στη μάχη κατά της ακρίβειας, μία μάχη η οποία πάντως δεν φαίνεται να κερδίζεται μέχρι στιγμής.

Τρίτον ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να σταματήσουν τα σενάρια περί ανασχηματισμού το επόμενο διάστημα. Εδώ βέβαια θα πρέπει να πούμε πως όσοι γνωρίζουν τον Πρωθυπουργό ξέρουν πολύ καλά πως αυτές τις αποφάσεις τις λαμβάνει μόνος και σε χρόνο που αυτός επιλέγει και σίγουρα δεν θα ανακοινώνει νωρίτερα. Επειδή ρώτησα ειδικά για αυτό το ενδεχόμενο τη γάτα να σας πω πως μου είπε πως αν και αρχικά υπήρχαν κάποιες αρρυθμίες που οφείλονταν κυρίως στο χρόνο που χρειάζονταν οι νέοι υπουργοί να μάθουν τα νέα τους καθήκοντα, το σύστημα φαίνεται να έχει βρει το δρόμο του. Επειδή μάλιστα υπάρχουν και ανοιχτά ζητήματα που θα πρέπει να κλείσουν το επόμενο διάστημα δύσκολα βλέπω να υπάρξουν αλλαγές πριν τις ευρωεκλογές, χωρίς αυτό να σημαίνει πάντως πως το Μέγαρο Μαξίμου είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένο με το σύνολο του υπουργικού συμβουλίου.

Εξάλλου έχω 3,4 υπουργούς τους οποίους ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολουθεί στενά καθώς δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα. Πάντως επειδή τώρα στις γιορτές μίλησα με αρκετούς στο Μαξίμου για τα χρόνια πολλά η γενική εικόνα είναι πως ο Μητσοτάκης έχει και το μαχαίρι και το καρπούζι και πως το 2024 θα είναι μια χρονιά απόλυτης κυριαρχίας του στην πολιτική σκηνή του τόπου, κάτι σαν το 2023 δηλαδή.