Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Διαδικτυακά οι επόμενες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση

Διαδικτυακά οι επόμενες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση

Με ενδιαφέρουσες ειδήσεις με επισκέφθηκε η γάτα σήμερα μετά την καθιερωμένη της βόλτα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πρώτον όπως μου είπε προετοιμάζεται το έδαφος έτσι ώστε οι επόμενες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση να γίνουν διαδικτυακά. Δηλαδή με απλά λόγια θα μπαίνεις με ειδικούς κωδικούς από το κινητό σου ή τον υπολογιστή σου και θα ψηφίζεις για δήμαρχο και περιφερειάρχη. Ωραίο ακούγεται και κάτι μου λέει πως είναι πολύ πιθανό, αν το νέο αυτό μοντέλο λειτουργήσει σε μερικά χρόνια να δούμε και ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις βουλευτικές εκλογές.

Δεύτερον και σημαντικότατο είναι το ενδεχόμενο εκεί κατά τον Μάρτιο να έχουμε και έναν κυβερνητικό ανασχηματισμό ο οποίος θα προκύψει από τις παραιτήσεις κυβερνητικών στελεχών που δεν θα υπερψηφίσουν την κομματική θέση για το γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών. Αν και όπως μου είπε η γάτα δύσκολα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας στην κοινοβουλευτική του ομάδα, είναι βέβαιο πως τουλάχιστον οι υπουργοί που θα διαφωνήσουν και θα καταψηφίσουν θα πρέπει να παραιτηθούν από το υπουργικό συμβούλιο.

Όπως μου τα είπε η γάτα για παράδειγμα Μάκης Βορίδης, Κώστας Σκρέκας, αλλά και άλλοι θα πρέπει να αντικατασταθούν και κάπως έτσι θα προκύψει και ο ανασχηματισμός.

Σήμερα, πάντως, Τετάρτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανοίξει τα χαρτιά του όσον αφορά στο γάμο και την τεκνοθεσία και από ότι καταλαβαίνω θα ακολουθήσει μια μακρά περίοδος διαβούλευσης, στο Μαξίμου πάντως ξεκαθαρίζουν πως το νερό έχει μπει στο αυλάκι και πως μέχρι την άνοιξη το θέμα θα έρθει στη Βουλή, πριν δηλαδή τις ευρωεκλογές.