ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Πού θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες – Τι καιρό θα κάνει στην Αττική

Καιρός - Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Πού θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες – Τι καιρό θα κάνει στην Αττική

Καιρός - Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις επόμενες ώρες σε πολλές περιοχές της χώρας -Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρούεξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης (25/07), η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία- Πού και απότε θα εκδηλωθούν τα έντονα φαινόμενα - Τι καιρό θα κάνει στην Αττική

Αλλαγή του καιρού. Έντονα φαινόμενα με ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους θα σαρώσουν και την Πέμπτη (26/07) πολλές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ, τα φαινόμενα θα πλήξουν

Την Πέμπτη (26-07-18):

Α. Κατά διαστήματα μέχρι και τις βραδινές ώρες, η Κεντρική Μακεδονία (κυρίως η Χαλκιδική), η Θεσσαλία, οι Σποράδες και η Εύβοια.
Β. Κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα υπόλοιπα ηπειρωτικά (περιλαμβανομένης και της Αττικής)

Την Παρασκευή (27-07-18):

Κατά διαστήματα, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, τα ηπειρωτικά (περιλαμβανομένης πιθανής και της Αττικής) και πιθανώς οι Σποράδες και το Βόρειο Αιγαίο.

Αναλυτικά ο καιρός την Πέμπτη

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Βελτίωση του καιρού αργά το βράδυ. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 και στο Θερμαϊκό το πρωί βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 και στο Θερμαϊκό το πρωί βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Αρχικά ο καιρός γενικά αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρέ στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς 3 με 4 μποφόρ. Βαθμιαία στα νότια από δυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και το μεσημέρι και το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι δυτικοί, νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Πρόσκαιρα στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 31 και στην Κρήτη κατά τόπους 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Στα βόρεια νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες το πρωί, οπότε είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία χωρίς τέλος: Τουλάχιστον 81 οι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική