ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός σήμερα: Συνεχίζεται η κακοκαιρία και την Τρίτη με χιόνια και ισχυρές βροχές (pics)

Καιρός σήμερα: Συνεχίζεται η κακοκαιρία και την Τρίτη με χιόνια και ισχυρές βροχές (pics)

Καιρός σήμερα: Συνεχίζεται η κακοκαιρία και σήμερα Τρίτη (27/2) σε αρκετές περιοχές - Δείτε τους προγνωστικούς χάρτες της ΕΜΥ για τις επόμενες 24 ώρες

Η κακοκαιρία που χτυπάει τη χώρα μας από την Κυριακή με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και τις έντονες χιονοπτώσεις που έχουν δημιουργήσει αρκετά προβλήματα σε πολλές περιοχές, θα συνεχιστεί και σήμερα Τρίτη.

Σήμερα, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές σύμφωνα με την ΕΜΥ. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν πρόσκαιρα στο ανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία στα νοτιοδυτικά. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν στα ανατολικά.

Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της δυτικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Το βράδυ στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει κάποια αξιόλογη μεταβολή, ενώ παγετός κατά τόπους το πρωί και το βράδυ στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Τρίτη 27 Φεβρουαρίου

Αττική
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα πιθανόν σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και βαθμιαία από το βράδυ 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα θαλάσσια- παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις κατά περιόδους στα υπόλοιπα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3-4 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 1 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα θαλάσσια- παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις κατά περιόδους στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα από τη νύχτα βαθμιαία θα ενταθούν.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3-5 και από τη νύχτα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 0 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα βόρεια. Χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και κατά διαστήματα σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο. Από το βράδυ οι βροχές θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν ισχυρές στα νότια.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3-5 και βαθμιαία από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο νότιοι τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 12 και στην Ηπειρο από 0 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα βόρεια. Χιονοπτώσεις κατά περιόδους στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και πιθανόν και σε περιοχές της Θεσσαλίας με χαμηλότερη υψόμετρο. Από το βράδυ οι βροχές θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3-5 και στα νότια τοπικά 6 και βαθμιαία έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4-6 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που από τη νύχτα και από τα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί 4-6 και από τη νύχτα νότιοι τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και από τη νύχτα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια.
Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί, βορειοανατολικοί 3-4 και από το βράδυ τοπικά 5-6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί, νοτιοδυτικοί 4-5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ με ενίσχυση τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2019

Βελτιωμένος θα παρουσιαστεί ο καιρός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά με ασθενείς, παροδικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά και ημιορεινά της βόρειας χώρας.

Στα νότια ηπειρωτικά όμως και το Αιγαίο αναμένονται και πάλι βροχές κατά τόπους ισχυρές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες όμως έως το μεσημέρι θα περιοριστούν στον νοτιοανατολικό Αιγαίο και στη συνέχεια θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση 3 έως 6 βαθμών σε όλη τη χώρα.

Σχετικές ειδήσεις