ΚΑΙΡΟΣ

Έκτακτο δελτίο καιρού ΕΜΥ: Ψυχρό μέτωπο θα σαρώσει την Ελλάδα - Έρχονται βροχές, καταιγίδες και κρύο

Έκτακτο δελτίο καιρού ΕΜΥ: Ψυχρό μέτωπο θα σαρώσει την Ελλάδα - Έρχονται βροχές, καταιγίδες και κρύο
Pixabay

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού - Έρχονται βροχές, καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και κρύο - Αναλυτική πρόγνωση για όλη τη χώρα - Δείτε τους προγνωστικούς χάρτες της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τα βόρεια, από την Πέμπτη (19/9) με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, καθώς και πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού:

  • Την Πέμπτη (19-09-2019) από αργά το απόγευμα θα επηρεαστούν η Μακεδονία (κυρίως η Κεντρική), προς το βράδυ η Θεσσαλία και οι Σποράδες.
  • Την Παρασκευή (20-09-2019) τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην Ανατολική Στερεά και από το μεσημέρι στην Ανατολική Πελοπόννησο. Στη Μακεδονία οι βροχές και οι καταιγίδες θα σταματήσουν τις μεσημβρινές ώρες, ενώ από τις απογευματινές, σταδιακά θα εξασθενήσουν και στις υπόλοιπες περιοχές.

Ο καιρός την Πέμπτη (19/9)

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από αργά το απόγευμα και από τα βόρεια με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία και προς το βράδυ στην Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά και βόρεια, βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές οι οποίες αργά το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι το μεσημέρι σε νότιους με την ίδια ένταση. Τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 16 και 27 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν στη Μακεδονία και θα σημειωθούν τοπικές βροχές οι οποίες από αργά το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως στην κεντρική Μακεδονία.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ .Κατά τη διάρκεια της ημέρας πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα έχουν ένταση ξανά 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια τοπικές βροχές και από αργά το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Στη Θεσσαλία θα σημειωθούν τοπικές βροχές οι οποίες τις βραδινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές.

Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι 3 με 5 μποφόρ, στα νότια δυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το βράδυ νεφώσεις στα βόρεια.

Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε στην gallery που ακολουθεί τους προγνωστικούς χάρτες της ΕΜΥ με τον καιρό έως και το Σαββατοκύριακο:

Ο καιρός την Παρασκευή (20/9)

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και από το μεσημέρι στην ανατολική Πελοπόννησο θα είναι τοπικά ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στη βόρεια Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο (21/9) στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα νοτιοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και μετά το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα νότια.

Γενικά αίθριος ο καιρός την Κυριακή (22/9) και μόνο στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το βράδυ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΣΟΚ: Θανατηφόρα αμοιβάδα «έφαγε» τον εγκέφαλό 10χρονης

Βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι της η «Κιμ Καρντάσιαν των ναρκωτικών» (pics)

Σχετικές ειδήσεις