ΚΑΙΡΟΣ

Διχασμένος ο καιρός: 27.000 κεραυνοί και ψυχρή εισβολή στη Βόρεια Ελλάδα – 38 βαθμοί στην Κρήτη

Διχασμένος ο καιρός: 27.000 κεραυνοί και ψυχρή εισβολή στη Βόρεια Ελλάδα – 38 βαθμοί στην Κρήτη
ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις σημειώθηκαν την Παρασκευή (4/10) σε πολλές περιοχές της χώρας. Η κακοκαιρία σε πολλές περιπτώσεις δημιούργησε προβλήματα και, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Την Παρασκευή (4/10), σύμφωνα με το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ», καταγράφηκαν σχεδόν 27.000 κεραυνοί σε όλη τη χώρα. Παράλληλα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφονται στην Ιθάκη με 86 χιλιοστά και στην Ξάνθη με 83 χιλιοστά.

Σημειώνεται ότι εντυπωσιακή ήταν η διαφορά των θερμοκρασιών που σημειώθηκαν στη Βόρειας Ελλάδας και το Νότιο Αιγαίο τις μεσημεριανές ώρες. Στη Βόρεια Ελλάδα μετά τη διέλευση του ψυχρού μετώπου η θερμοκρασία παρουσίασε σημαντική πτώση, ενώ στο Νότιο Αιγαίο οι νοτιάδες διατήρησαν τις θερμοκρασίες σε πολύ υψηλότερα επίπεδα. Στη Βόρεια Κρήτη οι νότιοι άνεμοι έδρασαν ως «καταβάτες» με τη μέγιστη θερμοκρασία στα Χανιά να αγγίζει τους 37,6 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε στην gallery πώς κινήθηκαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα:

Ο καιρός το Σάββατο

Βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στη Θράκη, φαινόμενα που σταδιακά θα σταματήσουν, περιμένουμε το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές και κυρίως τις βραδινές ώρες στη Δυτική Ελλάδα και πιθανόν πρόσκαιρα στη Δυτική Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 17 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 22, στην Ήπειρο από 9 έως 24 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 9 έως 26, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 24 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έω6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ. Βορειοδυτικό ρεύμα εντάσεων 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ θα επικρατήσει στο Ιόνιο.

Δείτε στην gallery την πρόγνωση της ΕΜΥ:

Στην Αττική περιμένουμε βελτιωμένο καιρό, με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ στα χερσαία τμήματα και ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ στο Σαρωνικό. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 18 έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και στα ανοικτά του Θερμαϊκού τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Από αργά το βράδυ στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ

Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα βόρεια μέχρι το μεσημέρι.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το απόγευμα πρόσκαιρα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Το αστρονομικό ποσό που κέρδισε ο Αντώνης Ρέμος σε τουρνουά πόκερ!

Τροχός της Τύχης: Η επική γκάφα παίκτη που… γκρέμισε το στούντιο (pics)

Σχετικές ειδήσεις