ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Προσοχή! Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Καιρός: Προσοχή! Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Καιρός: Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν την Πέμπτη 31/10 στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά της χώρας, με το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» να καταγράφει περίπου 7.500 κεραυνούς έως το απόγευμα της Πέμπτης (31/10).

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το απόγευμα σημειώθηκαν στη Ιερά Μονή Βατοπεδίου (53 χιλιοστά), στο Καστρίτσι Αχαΐας (36 χιλιοστά), στο Ρωμανό Πάτρας (33 χιλιοστά) και στην Παλλήνη Αττικής (32 χιλιοστά).

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή του ολικού υετού, οι κεραυνοί που καταγράφηκαν από την αρχή της ημέρας (κόκκινες κουκκίδες) καθώς και τα μεγαλύτερα ύψη βροχής.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα του μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat-11 που ακολουθεί, όπου φαίνονται οι νεφώσεις που καλύπτουν την Ελληνική επικράτεια στις 08:15 ώρα Ελλάδας καθώς και οι κεραυνοί που καταγράφηκαν στο διάστημα 07:45-08:15 από το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στο βίντεο που ακολουθεί και δημιουργήθηκε με χρήση επεξεργασμένων εικόνων του Ευρωπαϊκού μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat-11 και των κεραυνών που καταγράφηκαν από το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, μπορείτε να δείτε την έναρξη των φαινομένων στα δυτικά το πρωί της Τετάρτης 30/10, την πρόσκαιρη ύφεσή τους κατά τη διάρκεια της νύχτας, την εκ νέου ενίσχυσή τους από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 31/10 καθώς και την καταιγίδα που έπληξε την Αττική το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τα επόμενα 24ωρα

Από τις πρώτες ώρες της Παρασκευής 1/11 έως το μεσημέρι της ίδιας ημέρας βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Στη συνέχεια και έως το μεσημέρι του Σαββάτου 2/11 τα φαινόμενα θα επηρεάσουν εξασθενημένα εκ νέου το σύνολο της χώρας, με τα ισχυρότερα αυτών να αναμένονται στη Ανατολική Θεσσαλία και Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, και την Πελοπόννησο.

Χαλαζοπτώσεις αναμένονται από το μεσημέρι της Πέμπτης 31/10 έως και τις πρώτες ώρες της Παρασκευής 1/11 κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, το Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη. Στη συνέχεια και έως το απόγευμα της Παρασκευής 1/11 πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει για το Ιόνιο και τη Δυτική Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους μόνο σε πολύ μεγάλα υψόμετρα των ορεινών όγκων της χώρας. Πιθανότητα εμφάνισης υδροσιφώνων υπάρχει από το απόγευμα της Πέμπτης 31/10 έως το πρωί της Παρασκευής 1/11 στο Νότιο Αιγαίο.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες με κατά τόπους μεγάλα ύψη ολικού υετού αναμένονται από το μεσημέρι της Πέμπτης 31/10 έως και της πρώτες ώρες της Παρασκευής 1/11 στην Αττική.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο ολικός υετός (βροχή/χαλάζι/χιόνι) που αναμένεται έως το βράδυ της Πέμπτης 31/10.

Πηγή: meteo.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο Γιάννης Σπανός

Τέλη κυκλοφορίας 2020: Ξεχάστε όσα ξέρατε - Αλλάζουν όλα - Τι θα πληρώσουμε

Σχετικές ειδήσεις