ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Η εξέλιξη της κακοκαιρίας - Πού θα σημειωθούν καταιγίδες και χιονοπτώσεις την Τετάρτη

Καιρός: Η εξέλιξη της κακοκαιρίας - Πού θα σημειωθούν καταιγίδες και χιονοπτώσεις την Τετάρτη
In Τime

Καιρός σήμερα - Ειδήσεις: Σε πλήρη εξέλιξη είναι η διέλευση του ψυχρού μετώπου από τη χώρα μας - Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, βροχοπτώσεις καθώς και χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου.

Την Τρίτη (3/12) σημειώθηκαν βροχές στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά ενώ το βράδυ ξεκίνησαν οι χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας και τη Θράκης, καθώς και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Θράκης.

Στη συνέχεια και έως το πρωί της Τετάρτης (4/12) οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μακεδονίας, ενώ βροχές θα σημειωθούν και στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, στην Εύβοια και στις Κυκλάδες.

Από το μεσημέρι της Τετάρτης τοπικές βροχές αναμένονται κυρίως στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο και στην Κρήτη όμως σταδιακά θα εξασθενήσουν κι εκεί.

Παράλληλα θα σημειωθεί ενίσχυση των ανέμων οι οποίοι την Τετάρτη θα φτάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ.

Ιδιαίτερα στη Θάλασσα Κυθήρων και στον Πατραϊκό Κόλπο, οι ανατολικοί άνεμοι την ενδέχεται κατά τόπους να φτάνουν πρόσκαιρα τα 9 μποφόρ.

Μέχρι 20 βαθμούς στα νότια - Κρύο στα βόρεια

Σύμφωνα με το meteo.gr, η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -4 έως 3 βαθμούς.
Στην υπόλοιπη Μακεδονία από 0 έως 8 βαθμούς.
Στη Θεσσαλία από 5 έως 10 βαθμούς.
Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 14 βαθμούς.
Στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 15 βαθμούς
Στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 6 έως 11 βαθμούς.
Στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 9 έως 16 βαθμούς (στα Δωδεκάνησα έως 18 βαθμούς).
Στη Κρήτη από 9 έως 20 βαθμούς.
Στη Θεσσαλία, στην Ήπειρο, στη Στερεά Ελλάδα και στο Βόρειο Αιγαίο η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται προς το τέλος της ημέρας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Oι άνεμοι θα φτάσουν τα 9 μποφόρ

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση προς το βράδυ.
Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, γρήγορα όμως θα γίνουν βόρειοι 6 έως 8 μποφόρ.
Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα γίνουν βόρειοι 5 έως 7 και στα νοτιοδυτικά έως 8 με 9 μποφόρ.
Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ σταδιακά όμως θα ενισχυθούν και από το μεσημέρι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ, και στον Πατραϊκό Κόλπο πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ.

Ο καιρός, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS