ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - «Διδώ»: Δύσκολες οι επόμενες ώρες - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Καιρός - «Διδώ»: Δύσκολες οι επόμενες ώρες - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα
In Τime

Καιρός σήμερα - ΕιδήσειςΣύμφωνα τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, το κύμα κακοκαιρίας «Διδώ» αναμένεται κατά τη διάρκεια της Τρίτης (10/12) να δώσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας.

Τα φαινόμενα θα είναι έντονα στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, ενώ τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά και από το βράδυ σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο έως 800-900 περίπου μέτρα.

Σύμφωνα με το meteο.gr, iδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης έως και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης κυρίως στα παράκτια τμήματα της Ανατολικής Θεσσαλίας, της Πιερίας και της Ημαθίας όπου λόγω του πολύ ενισχυμένου ανατολικού ρεύματος που θα πνέει στο Βόρειο Αιγαίο με εντάσεις 8-9 μποφόρ, οι έντονες βροχοπτώσεις θα έχουν μεγάλη διάρκεια, όπως φαίνεται στους 2 χάρτες που ακολουθούν.

Στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τη διάρκεια της Τρίτης (μετά το μεσημέρι έως και το βράδυ) συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας. Αργά το βράδυ τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα σταματήσουν.

Στον προγνωστικό χάρτη παρουσιάζονται οι αθροιστικές ποσότητες υετού (βροχές/καταιγίδες) της «Διδούς», έως τις βραδινές ώρες της Τρίτης 10/12 στην Αττική.meteo.gr

Μέχρι 18 βαθμούς η θερμοκρασία

Σύμφωνα με το meteo.gr, η θερμοκρασία, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 9 βαθμούς.
Στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 13 βαθμούς.
Στην Ήπειρο από 6 έως 13 βαθμούς.
Στην Κεντρική Ελλάδα από 5 έως 14 βαθμούς.
Στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 10 έως 17.
Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 16 βαθμούς.
Στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 16.
Στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 7 έως 15 βαθμούς.
Στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Oι άνεμοι θα φτάσουν τα 9 μποφόρ

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και βαθμιαία τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά έως βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς και θα ενισχυθούν σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ.

Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί με σταδιακή ενίσχυση τοπικά σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και το βράδυ τοπικά στα Δωδεκάνησα θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ, ενώ στα δυτικά πελάγη από τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στην αρχή της ημέρας στα νότια πελάγη με εντάσεις έως 7 μποφόρ.

Ο καιρός, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS