ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία «Διδώ»: Προσοχή τις επόμενες ώρες - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα την Τετάρτη

Κακοκαιρία «Διδώ»: Προσοχή τις επόμενες ώρες - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα την Τετάρτη
EUMETSAT

Καιρός σήμερα - ΕιδήσειςΣε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας «Διδώ», δίνοντας σημαντικές βροχοπτώσεις και κατά τόπους καταιγίδες.

Στον προγνωστικό χάρτη του meteo.gr που ακολουθεί παρουσιάζονται οι αθροιστικές ποσότητες υετού (βροχές / καταιγίδες / χιονοπτώσεις) της «Διδούς», έως τις βραδινές ώρες της Τετάρτης (11/12).

Η εξέλιξη των φαινομένων

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες που εκδηλώνονται στην Αττική, προοδευτικά θα σταματήσουν.

Παράλληλα ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Τετάρτη στης Πιερία, στην Ημαθία και στα παράκτια κυρίως τμήματα της Ανατολικής Θεσσαλίας.

Επισημαίνεται ότι λόγω του πολύ ενισχυμένου ανατολικού ρεύματος που θα πνέει στο Βόρειο Αιγαίο με εντάσεις 8-9 μποφόρ, τα φαινόμενα σε αυτές τις περιοχές θα συνεχιστούν κατά τόπους έως το απόγευμα της Τετάρτης (11/12).

Στην υπόλοιπη χώρα, την Τετάρτη θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, στα νησιωτικά τμήματα του Κεντρικού, Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και μετά το μεσημέρι στη Νότια Ελλάδα.

Χιονοπτώσεις, τοπικά πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Χειμώνας στα βόρεια - «Άνοιξη» στα νότια

Σύμφωνα με το meteo.gr, η θερμοκρασία, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 0 έως 5 βαθμούς.
Στη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 11.
Στην Ήπειρο από 7 έως 16 βαθμούς.
Στην Κεντρική Ελλάδα από 6 έως 13 βαθμούς.
Στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 10 έως 15.
Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 17 βαθμούς.
Στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 16.
Στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 18 βαθμούς.
Στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 20 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Oι άνεμοι θα φτάσουν τα 9 μποφόρ

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ, αλλά έως βράδυ θα εξασθενήσουν σε ισχυρούς, 6 μποφόρ.
Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς και θα ενισχυθούν τοπικά σε ισχυρούς, 6 μποφόρ.
Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί με ίδιες εντάσεις, ενώ στα νότια τμήματα του Ιονίου αναμένονται άνεμοι μεταβαλλόμενων διευθύνσεων με εντάσεις 8 έως 9 μποφόρ.

Ο καιρός, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS