ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία «Θάλεια»: Αυτές οι περιοχές «βούλιαξαν» από τις καταρρακτώδεις βροχές

Κακοκαιρία «Θάλεια»: Αυτές οι περιοχές «βούλιαξαν» από τις καταρρακτώδεις βροχές

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου 08/08 προς Κυριακή 09/08 σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Τα φαινόμενα ήταν πολύ ισχυρά σε Φθιώτιδα, Βοιωτία και Εύβοια. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο σταθμό της Στενής Ευβοίας καταγράφηκαν 300 χιλιοστά βροχής σε μόλις 8 ώρες.

Ενδεικτικά από την αρχή των φαινομένων, αργά το βράδυ του Σαββάτου 08/08, έως το πρωί της Κυριακής 09/08, στη Σέττα Ευβοίας καταγράφηκαν 183 χιλιοστά, στην Αυλίδα 66 χιλιοστά και στο Θεολόγο Φθιώτιδας 83 χιλιοστά βροχής.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η βροχή που κατέγραψαν οι μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr έως το πρωί της Κυριακής 09/08, πέμπτης και τελευταίας ημέρας της «Θάλειας».

Αξιόλογη ήταν και η κεραυνική δραστηριότητα στους τρείς προαναφερθέντες νομούς, όπως φαίνεται και στο χάρτη που ακολουθεί και παρουσιάζει την ένταση της έως το πρωί της Κυριακής 09/08, σύμφωνα με το σύστημα «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Όπως προκύπτει από αυτόν, η εντονότερη κεραυνική δραστηριότητα (κόκκινα και πορτοκαλί τετράγωνα) εντοπίζεται στη ευρύτερη περιοχή Ψαχνών-Στενής-Νέας Αρτάκης Ευβοίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε ακόμα:

Νεκροί Εύβοια: Βρήκαν πνιγμένο το μωρό τους μέσα στο πλημμυρισμένο σπίτι