ΚΑΙΡΟΣ

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Δέκα ημέρες θα κρατήσει η κακοκαιρία

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Δέκα ημέρες θα κρατήσει η κακοκαιρία

Καιρός: Επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις αναμένονται από σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Τάσου Αρνιακού.

Για τις περιοχές στις οποίες θα εκδηληθεί το μεγαλύτερο κύμα της κακοκαιρίας με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις μίλησε στο Newsbomb.gr o Τάσος Αρνιακός.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, μια παρατεταμένη περίοδος αστάθειας μας περιμένει τις επόμενες δέκα ημέρες, με βροχές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από κεραυνοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις, στις Ηπειρωτικές κυρίως περιοχές της χώρας.

Τα φαινόμενα θα είναι έντονα και χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής τόσο για την γεωργική παραγωγή που αυτή την εποχή βρίσκεται στο φόρτε του, όσο και για τις υπόλοιπες ανθρώπινες δραστηριότητες.

Πιο αναλυτικά αναμένουμε σήμερα Τρίτη , στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι, κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

Την Τετάρτη προβλέπονται, στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους στα ηπειρωτικά και κυρίως στην Πελοπόννησο θα είναι ισχυρές.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες παροδικές νεφώσεις. Τοπικοί όμβροι θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Κρήτης τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Self test: Σταματά η δωρεάν διάθεση στα φαρμακεία στις 19 Ιουνίου - Τι αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί