ΚΑΙΡΟΣ

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Έρχεται το δεύτερο κύμα καύσωνα – Πότε θα «χτυπήσουν» 43αρια

Καύσωνας - Αρνιακός
Intime News

Καιρός: Μετά από δύο μέρες πολύ μικρής πτώσης της θερμοκρασίας, ο υδράργυρος παίρνει και πάλι την ανιούσα - Τι λέει στο Newsbomb.gr ο Τάσος Αρνιακός – Πότε θα δροσιστούμε και πότε θα πέσουν κατά τόπους χαλαζοπτώσεις

Τη Δευτέρα (27/6) η υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στη νότια Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στις Πετροκεφάλι Μοιρών στο Νότιο Ηράκλειο, με τον υδράργυρο να φτάνει τους 40,2 βαθμούς Κελσίου.

Το μικρό «διάλειμμα» του καύσωνα στα περισσότερα σημεία της χώρας, θα συνεχιστεί και σήμερα, καθώς σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η θερμοκρασία θα κυμανθεί με μέγιστες τιμές στους 38-39 βαθμούς στα ηπειρωτικά, ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα βόρεια και κεντρικά ορεινά τμήματα τις θερμές ώρες της ημέρας.

«Καλό μήνα» με… δεύτερο κύμα καύσωνα

Ο Τάσος Αρνιακός μίλησε στο Newsbomb.gr δίνοντας την πρόγνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με όσα είπε ο μετεωρολόγος, την Τετάρτη (30/6) και την Πέμπτη (1/7) έρχεται το δεύτερο κύμα καύσωνα, καθώς σε κάποιες περιοχές η θερμοκρασία θα δείξει ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου, ενώ από την επόμενη βδομάδα έρχεται πτώση και αστάθεια.

Αναλυτικά η πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού:

«Σήμερα Τρίτη (29/6) η θερμοκρασία θα φτάσει με το ζόρι τους 39 βαθμούς Κελσίου, ειδικά στις «ευαίσθητες» περιοχές, όπως είναι η Θεσσαλία, η Κρήτη και η δυτική Ελλάδα. Από την Τετάρτη όμως, ο καύσωνας επιστρέφει. Ο υδράργυρος θα φτάσει τους 42 βαθμούς ενώ στις παραπάνω περιοχές θα αγγίξει και τους 43 βαθμούς Κελσίου με τις υψηλές θερμοκρασίες να παραμένουν μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής.

Τότε τα 40αρια σταματούν με τη θερμοκρασία να πέφτει από το Σάββατο, ενώ από τη Δευτέρα (5/7), το θερμόμετρο θα δείξει 33-34 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασίες που παραμείνουν μέχρι και τις 10 Ιουλίου. Μάλιστα ο καιρός θα παρουσιάσει αστάθεια, καθώς σε κάποιες περιοχές θα δούμε βροχές, ακόμα και χαλαζοπτώσεις στην κεντρική Ελλάδα, με τους αγρότες να ανησυχούν».

Ο καιρός την Τρίτη 29 Ιουλίου

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες με μέγιστες τιμές στους 38-39 βαθμούς στα ηπειρωτικά, τοπικές βροχές στα βόρεια και κεντρικά ορεινά τμήματα τις θερμές ώρες της ημέρας, μέτριοι και τοπικά ισχυροί άνεμοι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr.

Πιο αναλυτικά:

Για την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021 προβλέπεται ηλιοφάνεια με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ενώ τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 17 έως 33 βαθμούς), 23 έως 37 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 39 βαθμούς), 20 έως 38 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο έως τους 34 βαθμούς), 24 έως 34 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 36-37 βαθμούς στην Κρήτη, 24 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και τοπικά σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια και αρκετή ζέστη περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κίνητρα σε εμβολιασμένους: Γιατί η κυβέρνηση ξεκίνησε από τους νέους - Οι επόμενες διευκολύνσεις