ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Σε ποιες περιοχές αναμένεται να πέσει η περισσότερη βροχή μέχρι το πρωί της Τετάρτης

Καιρός χάρτες meteo.gr
Καιρός: Η Ελλάδα επηρεάζεται από την κακοκαιρία εξπρές που θα χτυπήσει αρκετές περιοχές μέχρι το πρωί της Τετάρτης
INTIME

Καιρός: Η Ελλάδα επηρεάζεται από την κακοκαιρία εξπρές που θα χτυπήσει αρκετές περιοχές μέχρι το πρωί της Τετάρτης

Με βροχές και τοπικές καταιγίδες ξεκίνησε η Τρίτη για τα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας καθώς είναι σε εξέλιξη η κακοκαιρία – εξπρές για την οποία, όπως είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης θα δημιουργήσει έναν καιρό «τύπου Π» στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, τα σημαντικότερα ύψη βροχής καταγράφονται στην Ήπειρο ενώ το μεγαλύτερο ύψος βροχής από τα μεσάνυχτα έως περίπου τις 08:00 της Τρίτης 02/11 καταγράφηκε στην Παραμυθιά με 40 mm.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία τις ιστοσελίδας meteo.gr, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στα δυτικά, με βαθμιαία επέκτασή τους στα υπόλοιπα βόρεια και κεντρικά τμήματα, ενώ μετά το μεσημέρι οι βροχές θα επηρεάσουν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν και σταδιακά θα σταματήσουν.

Όπως εξήγησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για τον καιρό της σημερινής ημέρας θα είναι «ένας καιρός τύπου Π καθώς τα φαινόμενα θα κατανέμονται στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο όπου περιμένουμε βροχές και καταιγίδες. Αντίθετα στο εσωτερικό αυτού του γράμματος ο καιρός θα είναι άστατος αλλά με πολύ πιο λίγα φαινόμενα».

«Τα φαινόμενα θα εστιάζονται στον δυτικό ηπειρωτικό κορμό το Αγρίνιο, την Πάτρα, τον Πύργο, τα Ιωάννινα, την Άρτα, το Μεσολόγγι. Στη συνέχεια θα επηρεαστεί η κεντρική Μακεδονία και στο τέλος της ημέρας τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου» συμπλήρωσε ο κ. Μαρουσάκης

Σύμφωνα με τον ίδιο η κακοκαιρία θα είναι εξπρές καθώς τα φαινόμενα θα εκτονωθούν από το πρωί της Τετάρτης στο ανατολικό Αιγαίο για να ακολουθήσει καλός καιρός με τις θερμοκρασίες στο τέλος της εβδομάδας να είναι ακόμα και κοντά τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Μιλώντας για τον καιρό των επόμενων ημερών ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι «από την περιοχή της Βόρειας Αφρικής ξεχύνονται αρκετά θερμές αέριες μάζες ακόμα και αφρικανική σκόνη με αποτέλεσμα να έχουμε σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας από την Πέμπτη ειδικά σε κλειστές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά το βράδυ θα έχουμε ψύχρα και σχετική υγρασία».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Tραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρή η ποδηλάτισσα που παρασύρθηκε από φορτηγό

Δανάη Μπάρκα: Το πρώτο μήνυμα μετά το «χοντρή παρουσιάστρια» του Τάσου Ξιαρχό (photo)

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά τη δίκη για το βιτριόλι (pics)

Τάσος Ξιαρχό: Η απόπειρα αυτοκτονίας, τα «πισω-μπρος» στο Instagram και η «αμνησία»