ΚΑΙΡΟΣ

Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Έρχεται κακοκαιρία εξπρές - Πού θα χιονίσει την Παρασκευή

Αρναούτογλου καιρός (25/11)
Σε ποιες περιοχές θα χρειαστούν αλυσίδες
Intime News

Για κακοκαιρία εξπρές την Παρασκευή (26/11) προειδοποιεί ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου

Ανάρτηση στο Facebook για τον καιρό των επόμενων ωρών καθώς είναι σε ισχύ το νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού έκανε ο Σάκης Αρναούτογλου υπογραμμίζοντας ότι καλό θα είναι οι οδηγοί που θα πρέπει να κινηθούν την Παρασκευή το πρωί στην Ε.Ο Καστοριάς - Φλωρίνης (μέσω Βιτσίου αλλά και μέσω Πισοδερίου) να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες καθώς αναμένεται πυκνή χιονόπτωση πάνω από τα 1000-1100 μέτρα στην περιοχή καθώς και στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο του Δ. Φλώρινας, και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Πρεσπών μέχρι περίπου λίγο πριν το μεσημέρι, ενώ κακοκαιρία θα επικρατήσει στην υπολοιπη χώρα με βροχές και πρόσκαιρα θυελλώδεις νοτιάδες.

Παράλληλα, κάνει λόγο για πανευρωπαϊκό «καιρικό καρουζέλ» που «θα φέρει τα πάνω κάτω στις καιρικές συνθήκες της γηραιάς ηπείρου τις επόμενες ημέρες, με την πρώτη επεκτατική κίνηση του χειμώνα σε πολλές περιοχές αρχικά των δυτικών, κεντρικών και βορείων τμημάτων της».

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Διαδοχικά συστήματα κακοκαιρίας θα επηρεάσουν τη χώρα μας από αύριο Παρασκευή (26-11-2021) και από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιους νοτιοδυτικούς ανέμους που θα φτάνουν τα 8 μποφόρ, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Πιο αναλυτικά:

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

α. Αύριο Παρασκευή (26-11-2021) από τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιόνιο, βαθμιαία στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και σταδιακά στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο. Τα φαινόμενα που δεν αποκλείεται στη δυτική Ελλάδα να συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, σταδιακά από το απόγευμα στα δυτικά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στο βορειοανατολικό Αιγαίο και στη Θράκη.

β. Το Σάββατο (27-11-2021) νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσει από το απόγευμα το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και το βράδυ το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη.

2. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι θα πνέουν την Παρασκευή (26-11-2021) που θα φτάνουν στα πελάγη τα 8 μποφόρ, βαθμιαία όμως από το μεσημέρι στα δυτικά και από αργά το βράδυ στα ανατολικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία, οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν την Κυριακή (28-11-2021) και τη Δευτέρα (29-11-2021) κατά διαστήματα στη δυτική Ελλάδα και στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Διαδοχικά συστήματα κακοκαιρίας -Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

Θρίλερ στα Καλύβια: Χωρίς ταυτότητα τα βρέφη που θάφτηκαν στην αυλή του ιερέα - Τι λέει ο δήμαρχος

Σέρρες: Σάλος με ιερέα για τις προκλητικές πόζες σε φωτογραφίες που ανήρτησε στο Instagram