ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Επικίνδυνες λασποβροχές! Νέα προειδοποίηση από τον Σάκη Αρναούτογλου (video)

Καιρός: Επικίνδυνες λασποβροχές! Νέα προειδοποίηση από τον Σάκη Αρναούτογλου (video)
Intime News

Καιρός: Για ολισθηρότητα και περιορισμένη ορατότητα κάνει λόγο ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ

Με νέα του ανάρτηση, ο Σάκης Αρναούτογλου εφιστά την προσοχή των πολιτών για το Σαββατοκύριακο.

Ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ την Πέμπτη (14/4) είχε κάνει λόγω για ιδιαίτερα έντονο επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης το επόμενο διήμερο και σήμερα μίλησε για την επικινδυνότητα της λασποβροχής, δίνοντας τις απαραίτητες οδηγίες προς τους οδηγούς.

«Λασποβροχές=Ολισθηρότητα και περιορισμένη ορατότητα. Προσοχή!

Φίλες και φίλοι:

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης λασποβροχών (χαρακτηριστικό του καιρού το Σάββατο το βράδυ σε νοτιο Ιόνιο, Πελοποννησο και Στερεα συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής και την Κυριακή κατά τόπους στα δυτικά αλλά κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας) παρατηρείται αυξημένη ολισθηρότητα σε δρόμους αλλά και πεζοδρόμια, γεγονός που πρέπει να κάνει ιδιαίτερα προσεκτικούς τόσο τους οδηγούς όσο όμως και τους πεζούς.

Υπό αυτές τις συνθήκες η οδήγηση κυρίως τη νύχτα και όχι μόνο είναι επικίνδυνη, διότι η σκόνη που μεταφέρεται περιορίζει σημαντικά την ορατότητα σχηματίζοντας μάλιστα και πυκνές ομίχλες

Ελέγχουμε την πίεση των ελαστικών. Τα φθαρμένα ή με λάθος πιέσεις ελαστικά είναι σίγουρο ότι δεν αποδίδουν σε τέτοιες καιρικές συνθήκες.

Επιβεβαιώνουμε ότι οι υαλοκαθαριστήρες μας λειτουργούν σωστά . Αντικαθιστούμε τα φθαρμένα μάκτρα και προσθέτουμε απιονισμένο νερό ή ειδικό καθαριστικό μίγμα στο ντεπόζιτο υγρού πλύσης», αναφέρει την ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου.