ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Με κακοκαιρία μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη – Τι θα γίνει το Πάσχα

Καιρός: Με κακοκαιρία μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη – Τι θα γίνει το Πάσχα
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέλυσε τον καιρό των επόμενων ημερών μέχρι το Πάσχα

Υπομονή μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη θα πρέπει να κάνουμε με την κακοκαιρία σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη ο οποίος εξήγησε ότι οι λασποβροχές που σημειώθηκαν κυρίως την Κυριακή οφείλονται στα διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά από την κεντρική Μεσόγειο και τις βόρειες ακτές της Αφρικής τα «οποία φέρνουν βροχές, αφρικανική σκόνη και χιόνια στα ψηλά βουνά στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα».

«Λίγο υπομονή γιατί από Μεγάλη Τετάρτη επιστρέφει η άνοιξη και τις ημέρες του Πάσχα θα έχουμε ήπιες καιρικές συνθήκες» σημείωσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης «καθώς θα υποχωρούν οι νεφικές μάζες και θα πάρουν μαζί τους και την αφρικανική σκόνη».

Για σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα, ο μετεωρόλογος του ΟΡΕΝ είπε ότι θα επικρατούν άνεμοι έντασης έως και 8 μποφόρ στο Αιγαίο με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 13-14 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα. Ειδικά, δε, για την Αττική η πρόγνωση του καιρού αναφέρει ότι θα είναι άστατος με πρόσκαιρες καταιγίδες ιδαίτερα τις απογευματινές ώρες ενώ μέσα στη νύχτα θα υποχωρήσουν τα φαινόμενα

«Αύριο, Μεγάλη Τρίτη η ημέρα θα ξεκινήσει με άστατο καιρό αλλά θα υπάρξει γενικότερη βελτίωση από Μεγάλη Τετάρτη. Την Μεγάλη Παρασκευή θα ανέβει η θερμοκρασία έως και τους 25 βαθμούς με ένα ενδεχόμενο μια πρόσκαιρη μεταβολή με τοπικές μπόρες το Μεγάλο Σάββατο στα βόρεια» πρόσθεσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης και κατέληξε: «Υπομονή και αύριο και την τελευταία κακοκαιρία για τη Μεγάλη Εβδομάδα και μετά πάμε σε ήπιο καιρό».

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ):

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ για σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα (18/04) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

α) από τις πρωινές μέχρι της απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιονίου (πλην της Κέρκυρας)

β) μέχρι τις πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Σποράδες και τη Μακεδονία

γ) μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και

δ) μέχρι το απόγευμα στην Πελοπόννησο.

Αισθητή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία κατά 8 με 10 βαθμούς Κελσίου στην κεντρική και βόρεια χώρα.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Μεγάλη Δευτέρα με λασποβροχές και καταιγίδες - Πότε θα υποχωρήσουν τα φαινόμενα (pics)