ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Χειμωνιάζει την Τρίτη - Κακοκαιρία και χιόνια

Καιρός: Χειμωνιάζει την Τρίτη - Κακοκαιρία και χιόνια
INTIME NEWS

Καιρός: Με μικρή διάρκεια θα έχουμε βροχές, κρύο και χιονοπτώσεις 

Ο καλός καιρός με τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα δώσουν την σκυτάλη σε μια σύντομη κακοκαιρία που θα πλήξει την Ελλάδα, με κύρια χαρακτηριστικά της τις καταιγίδες, τις θυελλώδεις άνεμοι, αλλά και τα χιόνια.

Η αλλαγή του καιρού, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη, όταν και θα παρουσιάσει βελτίωση.

Στο έκτακτο δελτίο, μάλιστα, γίνεται αναφορά και για χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, την Τρίτη.

Meteo: Πού θα χιονίσει την Τρίτη

Για αλλαγή του καιρού κάνει λόγο και το meteo, η οποία ξεκινά από το βράδυ της Δευτέρας και συγκεκριμένα με βροχές στα δυτικά και βόρεια, με τοπικά ισχυρές καταιγίδες στη Ήπειρο, στα Επτάνησα και στη Δυτική Ελλάδα.

Τα χιόνια θα έρθουν στην Τρίτη, με τις βουνοκορφές να «ντύνονται στα λευκά».

Έτσι, πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά (πάνω από τα 1000-1100 μέτρα σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία και πάνω από τα 1400-1500 μέτρα στα υπόλοιπα).

Την Τρίτη, εκτός από τα χιόνια θα έχουμε βροχές σε όλη τη χώρα. Την Τετάρτη 11/01 θα επηρεαστούν κυρίως η Νότια Ελλάδα, η Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου και η Κρήτη, με τα φαινόμενα στο Ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα να είναι ιδιαίτερα έντονα.

Την Πέμπτη 12/01 η κακοκαιρία θα περιοριστεί στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα (νέα επιδείνωση αναμένεται από τα δυτικά το απόγευμα).

Βροχές και καταιγίδες, αναμένονται στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας την Τρίτη 10/01.

Θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη την Τρίτη 10/01 (νότιοι στο Αιγαίο και δυτικοί έως βορειοδυτικοί στο Ιόνιο).

Λόγω των αναμενόμενων μεγάλων κατά τόπους υψών βροχόπτωσης είναι πιθανό να υπάρξουν πλημμυρικά επεισόδια.

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Πρόσκαιρη επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από το βράδυ της Δευτέρας έως και τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, κατά τόπους χαλαζοπτώσεις και από θυελλώδεις ανέμους εντάσεως 8 και τοπικά 9 μποφόρ στα πελάγη.

  • Τη Δευτέρα από τις βραδινές ώρες

α) Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο.

β) Θυελλώδεις νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

  • Την Τρίτη

α) Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται να εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στην Ήπειρο, μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, από τις προμεσημβρινές μέχρι και τις βραδινές ώρες στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και από τις απογευματινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Τα ισχυρά φαινόμενα το μεσημέρι-απόγευμα πρόσκαιρα θα επηρεάσουν τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

β) Θυελλώδεις δυτικοί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Ιόνιο και νότιοι νοτιοδυτικοί εντάσεως 8 τοπικά 9 μποφόρ στο Αιγαίο.

γ) Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

  • Την Τετάρτη

α) Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται να εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

β) Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα επικρατήσουν στα Ιόνιο.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης έβγαλε η ΕΜΥ - Πού θα έχουμε βροχές