ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Χιόνια στα Σπάτα αλλά ανοιχτά τα σχολεία

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Χιόνια στα Σπάτα αλλά ανοιχτά τα σχολεία

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Mπορεί να αποφασίστηκε το άνοιγμα το σχολείων στα Σπάτα αλλά στην περιοχή σημειώθηκε σφοδρή χιονόπτωση

Η κακοκαιρία Μπάρμπαρα συνεχίζει να «σφυροκοπά» την Αττική και σήμερα Τετάρτη καθώς ο καιρός παρουσιάσε νέα επιδείνωση. Χιόνια έκαναν την εμφάνιση τους και σήμερα στο Λεκανοπέδιο δημιουργώντας δύσκολη κατάσταση στους δρόμους, ειδικά στα βόρεια προάστια.

Τα σχολεία σε πολλές περιοχές παραμένουν κλειστά και σήμερα, κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά του νομού. Ωστόσο ακόμα και σε περιοχές που τα σχολεία άνοιξαν σήμερα, παρατηρήθηκε έντονη χιονόπτωση το πρωί της Τετάρτης.

Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση που επικρατεί στα Σπάτα όπου αποφασίστηκε τα σχολεία να λειτουργήσουν κανονικά παρά τον χιονιά.

Δείτε το βίντεο που εξασφάλισε το Newsbomb.gr:

Φωτογραφίες από τα χιονισμένα Μελίσσια:

Μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή άλλων αντιολισθητικών μέσων διεξάγεται η κυκλοφορία επί της λεωφόρου Διονύσου από το ύψος του γηπέδου του Διονύσου μέχρι το Πάρκο Ανατολής στην Νέα Μάκρη ενώ τα εκχιονιστικά δίνουν «μάχη» προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτούς τους κεντρικούς δρόμους του Διονύσου.

Στα κατάλευκα «ντύθηκε» η Δροσιά - Δείτε εικόνες

Στη Δροσιά το παχύ χιόνι έχει καλύψει τους δρόμους.

Εκχιονιστικά ανοίγουν δρόμους και στην Πεντέλη

Πυρετωδώς εργάζονται και οι εργαζόμενοι στον δήμο Πεντέλης με εκχιονιστικά μηχανήματα και ρίχνοντας αλάτι ώστε να παραμείνει καθαρό το οδικό δίκτο και να απομακρυνθεί το χιόνι

Κλειστοί δρόμοι στην Αττική - Καθυστερήσεις στα δρομολόγια των ΜΜΜ

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων η ΕΛΑΣ προχώρησε στην απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός είδους βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στα εξής οδικά δίκτυα:

  • Και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη μέχρι τη χ/θ 57,300 (όρια Ν. Αττικής).
  • Καθ' όλο το μήκος της Αττικής Οδού, της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω, καθώς και στο παράπλευρό αυτών οδικό δίκτυο.

ΟΑΣΑ: Καθυστερήσεις σε δρομολόγια λεωφορειακών γραμμών

Τα δρομολόγια στο συγκοινωνιακό δίκτυο ΟΑΣΑ εκτελούνται την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου κανονικά εκτός από τις παρακάτω γραμμές των όποιων η έναρξη θα καθυστερήσει λόγω των καιρικών φαινομένων και του παγετού που σημειώνεται σε ορισμένες περιοχές:

Λεωφορειακές Γραμμές

522 ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ – ΑΔΑΜΕΣ Α (ΚΥΚΛΙΚΗ)

523 ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ – ΑΔΑΜΕΣ Β (ΚΥΚΛΙΚΗ)

524 ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ – ΠΟΛΙΤΕΙΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ)

526 ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ – ΚΕΦΑΛΑΡΙ (ΚΥΚΛΙΚΗ)

530 ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ – ΜΕΛΙΣΣΙΑ – Ν. ΠΕΝΤΕΛΗ

535Α ΖΗΡΙΝΕΙΟ – ΛΙΜΝΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

560 ΣΤ.ΚΗΦΙΣΙΑ – ΜΟΡΤΕΡΟ – Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑ

861 ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΟΙΚ.ΤΙΤΑΝ

861Β ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΜΑΝΔΡΑ – ΒΙΛΙΑ – ΕΡΥΘΡΕΣ

Επιπλέον, για τον ίδιο λόγο, υπάρχουν γραμμές που προσωρινά πραγματοποιούνται τροποποιήσεις στη διαδρομή τους.

Το επιβατικό κοινό μπορεί να ενημερώνεται για τη λειτουργία των γραμμών και από τις ανακοινώσεις στην εφαρμογή OASA Telemetics και τις τηλεματικές στάσεις, καθώς και από το πληροφοριακό κέντρο 11185.

Δείτε την πορεία της χιονόπτωσης LIVE:

Επιμένει ο χιονιάς - Νέα επικαιροποίηση από την ΕΜΥ

Η κακοκαιρία Μπάρμπαρα συνεχίζει να... επιβάλλει τους δικούς της κανόνες και η ταλαιπωρία συνεχίζεται για τέταρτη μέρα. Μάλιστα, θα ακολουθήσουν έντονα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της ημέρας, με την ΕΜΥ να επικαιροποιεί το έκτακτο δελτίο καιρού.

Σύμφωνα με αυτό και η Αττική μεταξύ άλλων θα συνεχίσει να δέχεται μεγάλο όγκο χιονιού κυρίως στα βόρεια τμήματά της. Για την Αττική προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά τόπους στα βόρεια θα εκδηλώνονται σε χαμηλότερο υψόμετρο και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Αναλυτικά, για σήμερα Τετάρτη (08/02/2023)

Οι χιονοπτώσεις προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των βορείων Κυκλάδων και της Κρήτης. Ειδικότερα στην ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

Ειδικά για την Αττική προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά τόπους στα βόρεια θα εκδηλώνονται σε χαμηλότερο υψόμετρο και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Επιπλέον ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά έως και την Πέμπτη (09/02/2023), ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).