ΚΑΙΡΟΣ

Μαρουσάκης: Χειμωνιάτικο σαββατοκύριακο με κρύο και βροχές - Ποιες περιοχές θα ντυθούν στα λευκά

Μαρουσάκης: Χειμωνιάτικο σαββατοκύριακο με κρύο και βροχές - Ποιες περιοχές θα ντυθούν στα λευκά

Ακραίες εναλλαγές του καιρού από εβδομάδα σε εβδομάδα - Τώρα κρύο, μετά ...Άνοιξη

Σαββατοκύριακο με χιόνια και κρύο θα είναι αυτό που έρχεται, καθώς σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, οι ακραίες εναλλαγές του συνεχίζονται.

Η κακοκαιρία από σήμερα σε όλη τη χώρα με εξαίρεση τη δυτική Ελλάδα, θα έχει βροχές, αλλά και χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Ήδη, σύμφωνα με την πρωινή πρόγνωση έπεσαν χιόνια σε Φλώρινα και Πτολεμαϊδα, ενώ δεν αποκλείεται μέχρι το μεσημέρι να χιονίσει και στην ορεινή ζώνη της Θεσσαλονίκης.

Και μετά τον χειμώνα...Άνοιξη, καθώς ανεβαίνει και πάλι η θερμοκρασία από την ερχόμενη εβδομάδα.

Από τη νέα εβδομάδα να αναμένεται μια μία θερμή αέρια μάζα που θα ανεβάσει και πάλι τον υδράργυρο σε υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Μάλιστα, τα θερμόμετρα να δείξουν μέχρι και 24 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 09-12-2023

Στην ανατολική χώρα προβλέπονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως στις Σποράδες, την Εύβοια και το κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 3 με 5, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα νότια. Θα κυμανθεί στα βόρεια από -01 (μείον 1) έως 10 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές από 05 έως 16 βαθμούς. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10-12-2023

Στα δυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από αργά το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στο Αιγαίο, όπου κυρίως από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα θα στραφούν σε νότιους στο Αιγαίο με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11-12-2023

Στα νότια τμήματα της χώρας προβλέπονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές και πιθανόν τοπικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.