ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Σάκη Αρναούτογλου: Σφοδροί βοριάδες στο Αιγαίο την Τρίτη - Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία

Καιρός - Σάκη Αρναούτογλου: Σφοδροί βοριάδες στο Αιγαίο την Τρίτη - Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία

Σάκη Αρναούτογλου: Αναλυτικπή πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη και τις επόμενες ημέρες

Σφοδροί βοριάδες αναμένονται αύριο Τρίτη στο Αιγαίο, ενώ μπόρες βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε Σποράδες, Εύβοια, ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο, Κυκλάδες και Κρήτη.

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου από τις παραπάνω περιοχές, στις ηπειρωτικές θα σημειωθούν χιονοπτώσεις πάνω από τα 200 με 250 μέτρα υψόμετρο, ενώ στην Κρήτη αντίστοιχα πάνω από τα 600 με 700 μέτρα.

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.

Την Τετάρτη τα φαινόμενα θα αρχίσουν να περιορίζονται στα νότια και στη Κρήτη. Οι βοριάδες θα εξασθενήσουν λίγο αλλά στο Αιγαίο θα συνεχίσουν να πνέουν με ένταση 7 με 8 μποφόρ.

Την Τρίτη στο Αιγαίο -με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά- η ένταση των ανέμων θα φτάνει μέχρι τα 8 με 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα είναι εντονότεροι στα κεντρικά και νότια, όπου θα φτάνουν τα 5 με 7 μποφόρ.

Τις πρωινές ώρες η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 0 βαθμούς Κελσίου. Μέσα στην ημέρα στις περιοχές που θα επηρεάζει ο ισχυρός βοριάς η θερμοκρασία θα είναι ιδιαίτερα χαμηλά, φτάνοντας ενδεικτικά τους 5 με 6 βαθμούς στην ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο. Τους 10 με 11 βαθμούς θα φτάσει στην υπόλοιπη θαλάσσια και ηπειρωτική χώρα.

Στην Αττική θα έχουμε πρόσκαιρες μπόρες βροχής και χιονόνερου ή χιονιού κυρίως στα πιο ορεινά και βόρεια.
Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί και ιδιαίτερα ενισχυμένοι στα 7 με 8 μποφόρ τοπικά έως και 9 με 10- μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 4 με 7 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με κάποιες συννεφιές στη Χαλκιδική.
Οι άνεμοι θα πνέουν τα 4 με 5 -τοπικά και 6- μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 2 με 8 βαθμούς Κελσίου.