ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός-Μαρουσάκης: Έρχονται βροχές και καταιγίδες με θυελλώδεις νοτιάδες από την Κυριακή

Καιρός-Μαρουσάκης: Έρχονται βροχές και καταιγίδες με θυελλώδεις νοτιάδες από την Κυριακή

Από την Κυριακή το σκηνικό του καιρού αλλάζει, καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία θα επηρεάσει και τη χώρα μας, με δυνατές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες.

 

Ανοιξιάτικο το σκηνικό του καιρού σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Η καλοκαιρία θα συνεχιστεί και το Σάββατο, όμως επιδείνωση του καιρού αναμένουμε από την Κυριακή, οπότε θα οδηγηθούμε σε ένα φθινοπωρινό μοτίβο, με καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και χιόνια σε υψηλά υψόμετρα.

Στην Αττική θα συνεχιστεί η καλοκαιρία, ενώ ο υδράργυρος το μεσημέρι θα φτάσει ακόμα και τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ηλιοφάνεια με συννεφιές για το υπόλοιπο της ημέρας, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Από την Κυριακή ωστόσο το σκηνικό του καιρού αλλάζει, καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία θα επηρεάσει και τη χώρα μας, με δυνατές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες.

«Ανοιξιάτικος ο καιρός σήμερα στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα αν και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο η ημέρα ξεκινά με βροχές - καταιγίδες, βαθμιαία όμως κι εκεί ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανοιξιάτικος ο καιρός και αύριο, βαθμιαία όμως και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν συννεφιές και με τους νοτιάδες σιγά σιγά να ενισχύονται.

Από Κυριακή και στη συνέχεια μπαίνουμε σε φθινοπωρινό καιρικό μοτίβο με αρκετές βροχές - καταιγίδες, θυελλώδεις νοτιάδες και χιόνια σε ψηλά βουνά», γράφει σε ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος του Open Κλέαρχος Μαρουσάκης.