ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Κολυδάς: Ανοιξιάτικο σαββατοκύριακο - Χαλάει από Τρίτη, αφρικανική σκόνη από Δευτέρα

Καιρός - Κολυδάς: Ανοιξιάτικο σαββατοκύριακο - Χαλάει από Τρίτη, αφρικανική σκόνη από Δευτέρα

Καιρός: Ανοδικά θα κινηθεί η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες, ενώ από Τρίτη ο υδράργυρος θα αρχίσει να υποχωρεί

Σχεδόν ανοιξιάτικο θα είναι το σαββατοκύριακο με την αστάθεια την Κυριακή να περιορίζεται και τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θεόδωρο Κολυδά.

Αλλαγή του καιρού ωστόσο όπως επισημαίνει σε ανάρτησή του αναμένεται από τη Δευτέρα και κυρίως την Τρίτη. Τη Δευτέρα αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως στα Βορειοδυτικά, ενώ την Τρίτη τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία στο Ανατολικό Αιγαίο. Νοτιάδες στα 6 με 7 μποφόρ, πιθανόν πρόσκαιρα 7 με 8 στα πελάγη από βδομάδα, με μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Για το Σάββατο 9/3/2024

Γενικά αίθριος αναμένεται αύριο ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις και τοπικές βροχές στα δυτικά και τα βόρεια το μεσημέρι και το απόγευμα. Η ορατότητα κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα φτάσει τους 12 με 15 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 15 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Για την Κυριακή 10/3/2024

Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες στα δυτικά και τα βόρεια με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο. Στα βόρεια θα φτάσει τους 14 με 16 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Δευτέρα 12/3/2024

Αυξημένες νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από τις μεσημβρινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο τη δυτική Στερεά και τη Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Οι συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Τρίτη 13/3/2024

Αυξημένες νεφώσεις στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο βόρειο Αιγαίο και από το απόγευμα στο ανατολικό Αιγαίο.
Οι συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα ανατολικά.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.