ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Θα … καλοκαιριάσει ποτέ; Πότε θα υποχωρήσουν τα έντονα φαινόμενα

Καιρός: Θα … καλοκαιριάσει ποτέ; Πότε θα υποχωρήσουν τα έντονα φαινόμενα

Άστατος αναμένεται ο καιρός και τις επόμενες ημέρες, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.

Αναλυτικά, για αύριο, Πέμπτη (05/05/2016) ο καιρός προβλέπεται άστατος, ενώ αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις βραδινές ώρες στα δυτικά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα πελάγη έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες στα ανατολικά.

Την Παρασκευή (06/05) στη Θράκη, το βόρειο Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στην Κρήτη από τις μεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στο Αιγαίο 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο (07/05) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχτούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στο Αιγαίο βόρειοι τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως στα νότια.

Την Κυριακή (08/05) στα νότια αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια από ανατολικές διευθύνσεις τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα (09/05) γενικά αίθριος ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Την Τρίτη (10/05) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Σχετικές ειδήσεις