ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Έρχεται νέα κακοκαιρία – Πού και πότε θα «χτυπήσει»

Καιρός: Έρχεται νέα κακοκαιρία – Πού και πότε θα «χτυπήσει»

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Πού θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Καιρός να κρατήσουμε (ξανά) ομπρέλες. Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα φαινόμενα κατά τόπους ενδέχεται να είναι ισχυρά.

Αναλυτικά, για αύριο, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα κυρίως το πρωί. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα βροχής το βράδυ. Περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες, κυρίως το πρωί και το βράδυ. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες, κυρίως το πρωί και το βράδυ. Οι άνεμοι ανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 02 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο. Τα νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν στις και υπόλοιπες περιοχές. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Το βράδυ οι βροχές στα κεντρικά και νότια θα ενταθούν και θα σημειωθούν και καταιγίδες, κυρίως στη Στερεά και την Πελοπόννησο τοπικά ισχυρές. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώνουν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς τη νύχτα τοπικά ισχυρές. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι ανατολικοί, βορειοανατολικοί 3 με 4 που από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 με 6 και τοπικά μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Αραιές νερώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι στα βόρεια ανατολικοί, βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 με 6 και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Πέμπτη (11/01) αναμένονται νεφώσεις με βροχές και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο, όπου πιθανώς πρόσκαιρα κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα στα κεντρικά και τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα βόρεια ανατολικοί, βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασίας σε πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Την Παρασκευή (12/01) προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και από το απόγευμα θα επεκταθούν ανατολικότερα. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία στα βόρεια ανατολικοί, βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.