ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Πάνω από τη χώρα ο «Μίνωας» - Πού θα βρέξει τις επόμενες ώρες

Καιρός: Πάνω από τη χώρα ο «Μίνωας» - Πού θα βρέξει τις επόμενες ώρες

Καιρός: Σε ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) για το κύμα κακοκαιρίας «Μίνωας» που έχει κυκλώσει τη χώρα και δίνει από την Παρασκευή (15/6) ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους σε ορισμένες περιοχές συνοδεύονται από χαλάζι.

Τα σφοδρά μπουρίνια την Παρασκευή (15/6) δημιούργησαν πλημμυρικά φαινόμενα σε Ηλεία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, ενώ οι κατά τόπους χαλαζοπτώσεις προκάλεσαν ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν:

Το Σάββατο, 16 Ιουνίου

  • Κατά διαστήματα την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια και πιθανόν τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.
  • Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες η Ήπειρος, η υπόλοιπη Στερεά,, η υπόλοιπη Μακεδονία, η Πελοπόννησος, η Θράκη και πιθανόν τα νησιά του Ιονίου και η Κρήτη.

Την Κυριακή, 17 Ιουνίου

  • Κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όλα τα ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, η Κρήτη και πιθανόν τα νησιά του Ιονίου (τα νοτιότερα).

Τη Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Ιουνίου

  • Τις μεσημβρινές και απογευματινές κυρίως ώρες όλα τα ηπειρωτικά, τα νησιά του Αιγαίου και η Κρήτη.

Ο καιρός σήμερα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπει η πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα, Σάββατο (16/6) που πιθανόν να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους κατά διαστήματα στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και πιθανόν τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και το μεσημέρι - απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και πιθανόν στα νησιά του Ιονίου και την Κρήτη.

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις στην Αττική με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα, από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι πνέουν αμετάβλητοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 18 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα τη νύχτα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 15 και 23 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα στην κεντρική Μακεδονία και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι κατά τόπους έντονα. Πρόσκαιρη εξασθένηση τη νύχτα.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και πιθανόν τα νησιά του Ιονίου θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο, θα είναι έντονα.

Άνεμοι: στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες είναι πιθανό τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες να είναι κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση τη νύχτα.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά διαστήματα στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου είναι πιθανό να είναι ισχυρές.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή, 17 Ιουνίου

Άστατος και κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα είναι ο καιρός την Κυριακή σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Τα φαινόμενα τις μεσημβρινές και απογευματινές κυρίως ώρες στα ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και πιθανόν τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα υπόλοιπα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει κάποια αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικές ειδήσεις