ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία «Χιόνη»: Έκτακτη προειδοποίηση! Σοβαρός κίνδυνος σε Εύβοια, Αττική και νησιά του Αιγαίου

Κακοκαιρία «Χιόνη»: Έκτακτη προειδοποίηση! Σοβαρός κίνδυνος σε Εύβοια, Αττική και νησιά του Αιγαίου

Καιρός: Οι πολικές αέριες μάζες που συνοδεύουν την κυκλωνική διαταραχή που επηρεάζει τον καιρό της χώρας μας προκαλούν πτώση της θερμοκρασίας η οποία σήμερα Τρίτη 12/02 θα είναι αισθητή κυρίως στα δυτικά και βόρεια, ενώ αύριο Τετάρτη 13/02 θα γίνει αισθητή κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα.

Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε χαρακτηριστικά παραδείγματα της μεταβολής της μέγιστης θερμοκρασίας έως και την Πέμπτη 14/02.

Πολύ μεγάλα προβλήματα αναμένεται να προκαλέσει η «Χιόνη» στις θαλάσσιες μετακινήσεις, ενώ υπάρχει και σοβαρός κίνδυνος φθορών ή ζημιών στις δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές στην ΕΎβοια, στην Ανατολική Αττική, και στα νησιά του Αιγαίου.

Κατά το διήμερο Τετάρτη 13/02 – Πέμπτη 14/02, οι βόρειοι άνεμοι θα φτάνουν κατά τόπους τα 10 μποφόρ (θύελλα). Στις εικόνες που ακολουθούν μπορείτε να δείτε την αναμενόμενη πνοή των ανέμων τις πρώτες ώρες της Πέμπτης 14/02, όπου με μωβ χρώμα παρουσιάζονται οι περιοχές όπου η ισχύς τους θα φτάσει τα 10 μποφόρ καθώς και τις περιοχέες όπου ο άνεμος θα φτάσει και θα ξεπεράσει τα 8 μποφόρ.

Τέλος βροχές, καταιγίδες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά θα σημειωθούν έως το βράδυ της Τρίτης 12/02 στα δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά, το Ιόνιο και το Αιγαίο, ενώ από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 13/02 θα εντοπίζονται κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, και το Αιγαίο. Τα φαινόμενα στο Νότιο Αιγαίο, το απόγευμα και βράδυ της Τετάρτης 13/02 θα είναι κατά τόπους ισχυρά (Δείτε την εικόνα που ακολουθεί). Στην Αττική αναμένονται βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 13/02 έως και το μεσημέρι της Πέμπτης 14/02, ενώ οι βόρειοι άνεμοι θα φτάνουν κατά τόπους τα 7 έως 8 μποφόρ.

Πηγή: meteo.gr

Σχετικές ειδήσεις