ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Προ των πυλών «ιστορική» κακοκαιρία - Ο χιονιάς θα «σαρώσει» και την Αθήνα

Καιρός: Προ των πυλών «ιστορική» κακοκαιρία - Ο χιονιάς θα «σαρώσει» και την Αθήνα
Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο

ΚαιρόςΡαγδαία επιδείνωση του καιρού από τις 23 Φεβρουαρίου «δείχνουν» οι προγνωστικοί χάρτες με χιόνια ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας - Πού και πότε θα χιονίσει

 

Τα «δόντια» του θα μας δείξει τις επόμενες ημέρες ο καιρός, θυμίζοντας μας πως ο χειμώνας είναι ακόμα εδώ και δεν έχει φύγει παρά την καλοκαιρία των τελευταίων ημερών.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα προγνωστικά στοιχεία σχεδόν το σύνολο της ηπειρωτικής χώρας θα δει... άσπρη μέρα, με το επίκεντρο της κακοκαιρίας να παραμένει από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα.

Η Αττική, η Βοιωτία, η Εύβοια και η Πελοπόννησος θα δεχτούν σημαντικές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές, ίσως και παραθαλάσσιες. Και είναι άξιο αναφοράς το γεγονός πως η πιθανότητα για χιονόπτωση ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής κυμαίνεται πια στο 80%.

Με τα σημερινά (19/2) δεδομένα θα παρατηρηθούν χιονοστρώσεις και μέσα στην Αθήνα και μάλιστα δεν αποκλείεται να υπάρξουν μεγάλες εκπλήξεις και να αναβιώσουν... μνήμες από την τελευταία μεγάλη χιονοκαιρία του Φλεβάρη του 2008.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές θέτει υποψηφιότητα να δει και η Κρήτη από το βράδυ της Κυριακής...

Δείτε στην γκάλερι πώς θα κινηθεί ο υετός πάνω από την Ελλάδα. Με τις λευκές κάθετες γραμμές είναι οι περιοχές που θα έχουν χιονόπτωση...

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Καλλιάνος: Αν επαληθευθούν τα προγνωστικά, έρχεται ιστορικός χιονιάς

Για ιστορικό χιονιά κάνει λόγο και ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος με ανάρτηση που έκανε στο λογαριασμό του στο Facebook, σε περίπτωση που διατηρθούν τα βαρομετρικά συστήματα. Όπως αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά θα «βιώσουμε μία από τις σημαντικότερες χιονοκακοκαιρίες της τελευταίας 10ετίας».

«ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΧΙΟΝΙΑΣ;

Είναι νωρίς, δεν ξέρουμε ακόμη 100% πως θα κινηθούν τα βαρομετρικά συστήματα. Αν όμως διατηρηθούν, υπάρχει πιθανότητα μέσα στο ΣΚ να βιώσουμε μια από τις σημαντικότερες χιονοκακοκαιρίες της τελευταίας 10ετίας.

Επαναλαμβάνω, μέχρι ώρας τα προγνωστικά στοιχεία είναι σχεδόν συγκλονιστικά ως προς τα υψόμετρα και τις περιοχές χιονοπτώσεων. Όμως είναι ακόμη πολύ νωρίς. Μην με ρωτήσετε αν θα χιονίσει σε περιοχές που σας ενδιαφέρει. Κανείς δεν μπορεί να σας μιλήσει από τώρα με ακρίβεια.

Την Πέμπτη το βράδυ θα βγάλω αναλυτική ανακοίνωση. Είμαι κολλημένος πάνω από τον υπολογιστή μου και μελετώ όλα τα πιθανά σενάρια εξέλιξης του καιρού. Είμαστε πολύ κοντά αλλά και με μια μικρή αλλαγή ταυτόχρονα και πολύ μακριά.

Ξέρω, θέλετε να μάθετε από τώρα. Κάντε υπομονή για 48 ώρες και μην ακούτε τι λέγονται δεξιά και αριστερά. Αν δεν πάει Πέμπτη βράδυ κάνεις δεν μπορεί να ξέρει, ούτε καν να ρισκάρει.

Αν έρθει αυτό που φαίνεται θα μιλάμε για περιοχές που σε τοπικό επίπεδο θα βιώσουν πολύ ευχάριστες καταστάσεις λόγω της χιονόπτωσης. Το ζήτημα είναι αν θα έρθει αυτό που φαίνεται μέχρι στιγμής.

Το έντονο κρύο έχει πια "κλειδώσει" από το προσεχές απόγευμα του Σαββάτου και στη συνέχεια. Το ζήτημα είναι να δούμε που θα χιονίσει.

Την Πέμπτη το βράδυ θα ξέρετε όλοι σας τι θα συμβεί με πάσα ανάλυση και λεπτομέρεια για όλες τις περιοχές της χώρας.

Παραμείνετε συντονισμένοι...»

Διαβάστε επίσης:

Κύκλωμα κοκαΐνης Κολωνάκι: Η απολογία του πασίγνωστου παρουσιαστή

Μαγευτικές φωτογραφίες: Η «σούπερ χιονισμένη σελήνη» φώτισε τον ουρανό της Ελλάδας (pics)

Θεσσαλονίκη|: Δείτε τι μετέφερε επιβάτης σε λεωφορείο – Δεν μπορούσαν να αντέξουν τη μυρωδιά (pic)

Σχετικές ειδήσεις