ΚΑΙΡΟΣ

Καλοκαίρι 2019: Πρόβλεψη - ΣΟΚ των μετεωρολόγων - Τι θα συμβεί στην Ελλάδα

Καλοκαίρι 2019: Πρόβλεψη - ΣΟΚ των μετεωρολόγων - Τι θα συμβεί στην Ελλάδα
Δυσοίωνες οι προβλέψεις για το φετινό καλοκαίρι
Eurokinissi

Καιρός: Δραματικές προβλέψεις από τους επιστήμονες - Τι «βλέπουν» για τη χώρα μας

Τουλάχιστον δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις Αμερικανών μετεωρολόγων για το καλοκαίρι που έρχεται.

Σύμφωνα με την μετεωρολογική εταιρεία AccuWeather, το καλοκαίρι που θα υποδεχθούμε σε λίγες μέρες θα χαρακτηρίζεται από καύσωνες, ξηρασία, πυρκαγιές αλλά και κατά τόπους έντονες καταιγίδες, χαλαζόπτωση, πλημμύρες και ανεμοστρόβιλους.

Όπως αναφέρει η μετεωρολογική εταιρία, κύριο χαρακτηριστικό του φετινού καλοκαιριού θα είναι οι καύσωνες μακράς διάρκειας που θα πλήξουν περιοχές από την Πορτογαλία και την Ισπανία έως την Πολωνία και την Ουγγαρία.

Οι υψηλές θερμοκρασίες θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο στην Ιβηρική Χερσόνησο, προτού οι καύσωνες επεκταθούν βόρεια και ανατολικά στην Ευρώπη.
Στις περιοχές που θα πλήξουν οι καύσωνες, σε Πορτογαλία και Ισπανία, ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει και να ξεπεράσει τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Κι ενώ οι συνθήκες έντονης ζέστης και ξηρασίας θα κυριαρχήσουν στο μεγάλο μέρος της Ευρώπης, στη «γειτονιά» μας, τα Βαλκάνια θα έχουμε έντονες καταιγίδες.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους του AccuWeather, παρότι οι καύσωνες δε θα λείψουν από τα Βαλκάνια, αναμένονται και άγριες καταιγίδες από την Ελλάδα έως τη Σερβία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

«Αυτές οι καταιγίδες θα φέρουν πολλές αστραπές, έντονες βροχοπτώσεις, χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους. Ενώ οι ισχυρότερες καταιγίδες θα δίνουν ακόμα και ανεμοστρόβιλους», εξηγεί ο μετεωρολόγος Τάιλερ Ρόις.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2019: Με τι καιρό θα ψηφίσουμε (χάρτες)

Καιρός: Καρέ - καρέ η περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας. Πώς θα μπει ο Ιούνιος; (videos)

Σχετικές ειδήσεις