Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
Παρασκευή, 26 Απριλίου
19
3bf
Ταχ. Ανέμου
54%
Υγρασία
06:34
Ανατολή
20:11
Δύση
ΚΑΙΡΟΣ

Αρναούτογλου: Έντονες χιονοπτώσεις στην Αττική το Σάββατο - Το χιόνι θα φτάσει μέχρι τη θάλασσα

Ελένη Κολιοφούτη Ελένη Κολιοφούτη

Αισθητή θα κάνει την παρουσία του και το επόμενο 24ωρο ο χιονιάς - Αναλυτική πρόγνωση από τον Σάκη Αρναούτογλου

Έντονες χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας, ανάμεσά τους και η Αττική, θα φέρει ξανά η κακοκαιρία Φίλιππος, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι την Κυριακή (13/3), σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Ειδικότερα, το Σάββατο (12/3), η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια στις δυτικές - βορειοδυτικές περιοχές, στα δυτικά τις Θεσσαλίας, στη δυτική Μακεδονία, στο βόρειο Ιόνιο καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο. Ωστόσο, πυκνές θα είναι οι χιονοπτώσεις σε περιοχές της Μαγνησίας (κυρίως στα ανατολικά τμήματα), στις Σποράδες και σχεδόν σε όλη την Εύβοια. Την ίδια ώρα, μπόρες χιονιού θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες καθώς και η Κρήτη. Η Πελοπόννησος θα έχει κάποια σύννεφα, τοπικά αυξημένα κυρίως στις δυτικές και νότιες περιοχές.

Μετά το μεσημέρι, ο καιρός θα επιδεινωθεί σε αρκετές περιοχές. Ειδικότερα, στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τα σύννεφα θα πυκνώσουν και δεν αποκλείεται να δώσουν κάποια αραιή χιονόπτωση, σύντομης όμως διάρκειας. Η Θεσσαλία θα δει τις χιονοπτώσεις να πυκνώνουν στα ανατολικά και νότια τμήματα.

Προσοχή χρειάζεται, σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη καιρού της ΕΡΤ, από το μεσημέρι και μετά από το ύψος του Βόλου, της Λαμίας μέχρι και την Αττική ενώ οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές. Παράλληλα, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις ανατολικές - νοτιοανατολικές περιοχές της Πελοποννήσου, ακόμα και σε χαμηλό υψόμετρο.

Στην Αττική, η μέρα ξεκινά χωρίς ιδιαίτερα φαινόμενα, ωστόσο προς το μεσημέρι χιονοπτώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους στις περισσότερες περιοχές του νομού ακόμα και σε παράκτιες περιοχές. Οι πιο ισχυρές θα εκδηλωθούν στις κεντροβόρειες, ορεινές - ημιορεινές περιοχές και θα κρατήσουν μέχρι και το απόγευμα αργά. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 7 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, στα ανατολικά τμήματα και σε περιοχές νότια του νομού Σερρών μέχρι και τα νοτιοανατολικά τμήματα της Χαλκιδικής η μέρα θα ξεκινήσει με χιονοπτώσεις. Μετά το μεσημέρι οι χιονοπτώσεις θα μεταφερθούν δυτικότερα επηρεάζοντας τη δυτική - βορειοδυτική Χαλκιδική, το νομό Κιλκίς, τη Θεσσαλονίκη, Πέλλα, Πιερία και Ημαθία. Ωστόσο θα είναι πολύ πιο εξασθενημένες. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 6 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Φίλιππος: Έκτακτη ενημέρωση από τον Χρήστο Στυλιανίδη για τα έντονα φαινόμενα