ΕΛΛΑΔΑ

WP: Τα παιδάκια στην Καβάλα θα ζούσαν αν είχαν λεφτά για πετρέλαιο

WP: Τα παιδάκια στην Καβάλα θα ζούσαν αν είχαν λεφτά για πετρέλαιο

«Σε τραγωδία που σχετίζεται με την οικονομική κρίση της Ελλάδας, τρία αδέρφια πέθαναν σε φωτιά στο σπίτι τους», είναι ο τίτλος του άρθρου της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post, για την τραγωδία που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Καβάλα.

Το δημοσίευμα περιγράφει εκτενώς το περιστατικό, ενώ φιλοξενεί και δηλώσεις συγχωριανών της άτυχης οικογένειας, οι οποίοι είπαν ότι η τραγωδία δε θα είχε συμβεί αν η οικογένεια εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί το καλοριφέρ.

«Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης εκτινάχθηκε στα ύψη φέτος στην Ελλάδα. Μέχρι την περασμένη άνοιξη, το πετρέλαιο θέρμανσης πωλούνταν σε πολύ χαμηλότερη τιμή απ' ό,τι το πετρέλαιο κίνησης αλλά, επειδή χρησιμοποιούνταν παράνομα ως πετρέλαιο κίνησης, η κυβέρνηση αποφάσισε να εναρμονίσει τις τιμές», εξηγεί ο συντάκτης.

«Σαν αποτέλεσμα, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αυξήθηκε κατά σχεδόν 40%, αφήνοντας πολλές οικογένειες -τα εισοδήματα των οποίων «χτυπήθηκαν» από την ύφεση, τη λιτότητα και την αυξανόμενη ανεργία- με μοναδική επιλογή να στραφούν σε φθηνότερες μορφές θέρμανσης», συνεχίζει ο δημοσιογράφος.

«Πόσα ακόμη παρόμοια δυστυχήματα θα συμβούν σε όλη τη χώρα;», καταλήγει το δημοσίευμα.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρά 3 παιδιά από πυρκαγιά μέσα στο σπίτι τους