ΕΛΛΑΔΑ

Ευσταθόπουλος: Ορατός ο κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο

Ευσταθόπουλος: Ορατός ο κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο

«Καμπανάκι» κινδύνου για να χαθεί το εξάμηνο στα πανεπιστήμια κρούει ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ.

Ο κ. Στάθης Ευσταθόπουλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στο Καποδιστριακό με τις απεργιακές κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων, σημειώνοντας πως πλήττονται τόσο οι ίδιοι όσο και η φήμη των πανεπιστημίων.

«Κάτι πρέπει να γίνει για να βγούμε από το αδιέξοδο», είπε ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ, επιρρίπτοντας ευθύνες στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας που δεν κάλεσε σε διάλογο κανέναν προκειμένου να βρεθεί μια «χρυσή τομή» και να αρθεί το αδιέξοδο.

Ο κ. Ευσταθόπουλος χαρακτήρισε μάλιστα ντροπή να κινδυνεύουν οι φοιτητές να χάσουν το εξάμηνο επειδή ο υπουργός Παιδείας δεν μπόρεσε να χειριστεί το θέμα της διαθεσιμότητας.

«Η άποψη που έχουν οι διοικητικοί υπάλληλοι είναι ότι θα απολυθούν και κανένας δεν έχει βγει από το υπουργείο ούτε να το διευκρινίσει, ούτε να το επικοινωνήσει. Κανείς δεν έχει συζητήσει με κανέναν», είπε ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του κ. Αρβανιτόπουλου.

«Πώς είναι δυνατόν από τη μία μέρα στην άλλη και χωρίς κανένα σχέδιο, το υπουργείο να αποφασίζει να δουλέψει το πανεπιστήμιο αντί με 1.200 υπαλλήλους, με 500; Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται», τόνισε.

Όπως ισχυρίστηκε ο κ. Ευσταθόπουλος τίθεται ξεκάθαρα θέμα διοικήσεως του υπουργείου Παιδείας, μιας και ο κ. Αρβανιτόπουλος όχι μόνο δεν παίρνει θέση για το θέμα της διαθεσιμότητας, δηλώνοντας αναρμόδιος και πετώντας το μπαλάκι στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά ούτε καν προχωρά στις προσλήψεις υπαλλήλων τις οποίες έχει εγκρίνει ο Κυρ. Μητσοτάκης από το καλοκαίρι.

Διαβάστε επίσης:

Πορτοσάλτε: Ο Σαμαράς να επιτάξει τον Αρβανιτόπουλο

ΠΟΣΔΕΠ: Ανάγκη πρωτοβουλιών για να αρθεί το αδιέξοδο στα Πανεπιστήμια

Επιστολή Σ. Ευσταθόπουλου στον υπ. Παιδείας για τη λειτουργία των ΑΕΙ

Επιστολή του προέδρου της ΠΟΣΔΕΠ στον πρωθυπουργό