ΕΛΛΑΔΑ

Ημαθία: Συνελήφθη και ο τρίτος δολοφόνος του ηλικιωμένου

Ημαθία: Συνελήφθη και ο τρίτος δολοφόνος του ηλικιωμένου

Δέκα ημέρες μετά τους συνεργούς του, συνελήφθη στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και ο τρίτος από τους τρεις Έλληνες κακοποιούς που βασάνισαν μέχρι θανάτου έναν 85χρονο μέσα στο σπίτι του στο Ευρύπεδο Κυργίων στη Δράμα στις 12 Νοεμβρίου 2013, για να του κλέψουν 100 ευρώ, ένα χρυσό δαχτυλίδι, ένα φυλακτό, ένα σκουλαρίκι και ένα ρολόι!

Ο 27χρονος, ο οποίος είναι σεσημασμένος για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων, συνελήφθη με ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Δράμας για ληστεία και ανθρωποκτονία. Είχε προηγηθεί στις 13 Μαρτίου η σύλληψη των άλλων δυο δραστών, μεταξύ των οποίων ένας 37χρονος γείτονας του θύματος που είχε δώσει τις πληροφορίες για την οικονομική του κατάσταση και τις καθημερινές του συνήθειες και ένας ανήλικος μόλις 17 χρόνων!

Ο ανήλικος και ο 27χρονος επιχείρησαν να διαρρήξουν το σπίτι του ηλικιωμένου όταν απουσίαζε, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Έτσι, γύρισαν στο σπίτι του 37χρονου που τους εφοδίασε με χειρουργικά γάντια, διάφανη κολλητική ταινία και ένα δοχείο με εύφλεκτο υγρό και έστησαν ενέδρα περιμένοντας να επιστρέψει ο 85χρονος.

Τον χτύπησαν αλύπητα με τα χέρια τους στο κεφάλι, τον φίμωσαν και τον έδεσαν χειροπόδαρα με την κολλητική ταινία και περιέλουσαν τα χέρια του με εύφλεκτο υγρό για να τον αναγκάσουν να αποκαλύψει πού έκρυβε χρήματα και χρυσαφικά! Όμως, ο άτυχος ηλικιωμένος ξεψύχησε στα χέρια τους κι έτσι άρπαξαν όσα μπορούσαν και έφυγαν με το Ι.Χ. φορτηγάκι του 37χρονου που τους περίμενε απ' έξω! Το θύμα βρέθηκε νεκρό από συγγενικό του πρόσωπο το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

e-saloniki.gr

Διαβάστε επίσης: Συνελήφθη στην Ημαθία ο δράστης ανθρωποκτονίας στη Δράμα