ΕΛΛΑΔΑ

Πέλλα: Εκπέμπει SOS με κίνδυνο πλημμυρών από τις βροχές

Πέλλα: Εκπέμπει SOS με κίνδυνο πλημμυρών από τις βροχές

Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο πλημμύρων βρίσκεται η Πέλλα, καθώς συνεχίζονται οι έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή, με αποτέλεσμα ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Θεοδωρίδης να συγκαλέσει εκτάκτως το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του μετεωρολογικού σταθμού της ΔΕΗ, το ύψος της βροχόπτωσης το τελευταίο δωδεκάωρο ξεπέρασε τα 101 χιλιοστά βροχής, ενώ το κρίσιμο όριο για τη λήψη μέτρων εκτάκτου ανάγκης είναι στα 80 χιλιοστά.

Ο τοπικός και περιφερειακός μηχανισμός πολιτικής προστασίας από το πρωί του Σαββάτου κινητοποιήθηκε για την αποφόρτιση ποταμών και χειμάρρων και για τον καθαρισμό του οδικού δικτύου, ενώ το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας συνεδρίασε έκτακτα σε ολομέλεια χθες απόγευμα Σαββάτου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ελήφθη απόφαση για ελεγχόμενη λειτουργία του αντιπλημμυρικού Έδεσσας, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος πρόκλησης πλημμυρών στην ευρύτερη περιοχή της Σκύδρας ή αλλού. Παράλληλα, εξουσιοδοτήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης για τη λήψη μέτρων εκτάκτου ανάγκης, εφόσον χρειαστεί, τις προσεχείς ώρες, αφού σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν.

«Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναδείχθηκε το θέμα ανάγκης συντονισμού των υπηρεσιών και φορέων σε διαπεριφερειακό επίπεδο, καθώς μεγάλο μέρος των νερών της Πέλλας μέσω της Τάφρου 66 συγκεντρώνονται στον ποταμό Αλιάκμονα, ο οποίος έχει περιορισμένη δυνατότητα παροχετευτικότητας προς τον Θερμαϊκό Κόλπο», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Θεοδωρίδης πρότεινε τη διοργάνωση σύσκεψης με τη συμμετοχή των περιφερειαρχών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών και φορέων για τον καλύτερο συντονισμό λήψης προληπτικών μέτρων και διερεύνησης αναγκαίων τεχνικών έργων που χρειάζεται να υλοποιηθούν για την αντιπλημμυρική θωράκιση της ευρύτερης περιοχής.

Στο μεταξύ, συνεργεία μηχανημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας σε συνεργασία με την Τροχαία και τους δήμους εκτελούν καθαρισμούς του οδικού δικτύου σε όσα σημεία δημιουργήθηκε ή δημιουργείται πρόβλημα.

Ποιοι συμμετείχαν

Στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας συμμετείχαν ο δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, ο Ταγματάρχης Νικόλαος Συμεωνίδης εκ μέρους της ΙΙ Μ/Κ Μεραρχίας, ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έδεσσας Π. Φωστηρόπουλος, ο αστυνομικός υποδιευθυντής Σ. Παραδόπουλος, ο διευθυντής Τεχνικών Έργων Θ. Τελιανίδης, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πέλλας Χ. Μπιμπίτσος, οι προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας των δήμων Έδεσσας, Σκύδρας και Πέλλας, ο διευθυντής του Συγκροτήματος Αλιάκμονα της ΔΕΗ Αλέξανδρος Καραγιαννίδης, ο διευθυντής του Υδροηλεκτρικού Σταθμού Άγρα Ιωάννης Κρουσταλλακίδης κ.ά.

Egnatiapost

Διαβάστε επίσης: Καλαμαριά: Ταφικό έθιμο του Πόντου από τους Κρωμναίους