ΕΛΛΑΔΑ

Φωτορεπορτάζ: 22 χρόνια από τον θάνατο Αξαρλιάν (pics)

Φωτορεπορτάζ: 22 χρόνια από τον θάνατο Αξαρλιάν (pics)

Άσχημες μνήμες ξυπνάει η σημερινή μέρα σε συγγενείς και φίλους του Θάνου Αξαρλιάν, ο οποίος έχασε την ζωή του πριν 22 χρόνια, από τρομοκρατική επίθεση της 17 Νοέμβρη κατά του οχήματος του τότε υπουργού Οικονομικών Ιωάννη Παλαιοκρασσά - Από το πρωί, περαστικοί αφήνουν λουλούδιαστη συμβολή των οδών Καραγιώργη Σερβίας και Βουλής οπου έχασε τη ζωή του ο Θάνος

Ο 20χρονος τότε φοιτητής περπατούσε αμέριμνος στη διασταύρωση της οδούς Καραγιώργη Σερβίας με την οδό Βουλή, όταν ξαφνικά μια φονική ρουκέτα που ήταν τοποθετημένη στο αμάξι του τότε Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Παλαιοκρασσά, τον σκότωσε!

Η υπόθεση είχε σοκάρει το πανελλήνιο, ενώ η εικόνα του αιμόφυρτου νεαρού και ενός άνδρα να θρηνεί από πάνω του, προκάλεσε και εξακολουθεί να προκαλεί ανατριχίλα.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του Θάνου που για άλλη μια χρονιά πιστή στο ραντεβού της μετέβη στο σημείο που δολοφόνησαν τον γιό της.

mana

Ο Θάνος στις 14 Ιουλίου του 1992 έχασε άδοξα τη ζωή του επειδή ήταν τη λάθος στιγμή, στο λάθος σημείο, ενώ δύο μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης, ο Δημήτρης Κουφοντίνας και ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, είχαν χαρακτηρίσει τον άδικο χαμό του «παράπλευρη απώλεια», προκαλώντας την οργή και τον θυμό όλων.

Κόσμος συγκεντρώνεται στο σημείο και αφήνει στεφάνια, κεράκια και λουλούδια . Επιμνημόσυνη δέηση θα πραγματοποιηθεί στο σημείο όπου η ρουκέτα που εκτοξεύτηκε κατά του οχήματος Παλαιοκρασα απο τη 17Ν και είχε ως θύμα τον άτυχο Αξαρλιάν.

Μάλιστα οι συγγενείς του Θάνου μοίρασαν και γλυκά στους δημοσιογράφους

mana1

Διαβάστε επίσης:

Ξεσπά η μητέρα Αξαρλιάν: Ο γιος μου δεν μπορεί να πάρει άδεια