ΕΛΛΑΔΑ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Βρέθηκε λύση για τον τυφλό μαθητή

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Βρέθηκε λύση για τον τυφλό μαθητή

Λύση φαίνεται να δόθηκε στην περιπέτεια του τυφλού μαθητή - Τα μαθηματικά θα είναι το πρώτο βήμα, ώστε ο τυφλός μαθητής Αργύρης Κουμπτζής να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα: Nα σπουδάσει Φυσική

Υπενθυμίζεται ότι ο Αργύρης Κουμτζής, αριστούχος τελειόφοιτος μαθητής του 1ου Λυκείου Πεύκων, έχει αποκλειστεί από το Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ γιατί ο Εσωτερικός Κανονισμός της Σχολής Φυσικών Επιστημών δεν δέχεται ως φοιτητές άτομα με κινητική αναπηρία στα δύο άνω άκρα ή προβλήματα όρασης.

Ο Αργύρης, πλην των άριστων επιδόσεών του στο σχολείο, έχει πληθώρα διακρίσεων σε διαγωνισμούς μαθηματικών και φυσικής, καθώς και ως σκακιστής στο πρωτάθλημα τυφλών.

Ωστόσο, σε αντίθεση με το ΑΠΘ, στα αντίστοιχα τμήματα των Πανεπιστημίων της Αθήνας και των Ιωαννίνων η εισαγωγή είναι ελεύθερη για τους φοιτητές με προβλήματα όρασης.

Χθες, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ΑΠΘ, παρουσία του μαθητή και του πατέρα του, του πρύτανη Γ. Μυλόπουλου, του προέδρου του τμήματος Φυσικής Κ. Χρυσάφη και του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, δημάρχου Νεάπολης - Συκεών Σ. Δανιηλίδη, αναζητήθηκαν λύσεις στο ζήτημα της εισαγωγής του Αργύρη Κουμτζή στο τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», κατά τη συζήτηση προτάθηκε στο μαθητή να σπουδάσει στο τμήμα Μαθηματικών, όπου δεν υπάρχουν ανάλογοι περιορισμοί με εργαστηριακά μαθήματα και, στη συνέχεια, να κάνει μεταπτυχιακές σπουδές σε θεωρητικό κλάδο της Φυσικής.

Επιπλέον σχηματίστηκε μία επιτροπή στην οποία θα συμμετάσχει και ο καθηγητής του Αργύρη στο σχολείο Κ. Βουρλιάς, με σκοπό να εξειδικεύσει τις ανάγκες που πρέπει να καλύψει το ΑΕΙ σε υποδομές, εξοπλισμό και εξειδικευμένο προσωπικό, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στο μαθητή να παρακολουθήσει τα εργαστηριακά μαθήματα.

Μα αλήθεια έπρεπε το θέμα να δημοσιοποιηθεί και να περάσει ο Αργύρης όλη αυτή την ταλαιπωρία προκειμένου κάποιος να ασχοληθεί μαζί του;

Απλά διερωτόμαστε...

Διαβάστε επίσης:

Αίσιο τέλος για τον 10χρονο στη Σπιναλόγκα-Αγνοούνταν από χθες το απόγευμα

Θρήνος στη Λαμία: «Έσβησε» στην άσφαλτο 20χρονος–Τροχαίο με μηχανάκια